Sport 30.12.2015.

Ana Ivanović odbila da igra u Fed kupu

ČITANJE: 3 minute
ana-ivanovic
Ana Ivanović odbila je da igra za Fed kup reprezentaciju Srbije protiv Španije, a njena odluka izazvala je žestoku reakciju javnosti.

Iako je njeno prisustvo bilo daleko važnije u prvom duelu Fed kupa u 2016, početkom februara u Kraljevu protiv Španije, ona je obavjestila selektorku Tatjanu Ječmenicu da joj se dolazak u Srbiju ne uklapa u kalendar?!

– Komunicirala sam mejlom sa Anom Ivanović i ona me je obavestila da ne može da igra za Srbiju u Fed kupu. Napisala mi je da je ovo olimpijska godina, da je napravila novi tim, plan priprema i program za novu sezonu. Fokusirana je na to, ima strah od povrede i zato ne može da bude s nama protiv Španije- rekla je Tanja Ječmenica.

Ako je suditi prema komentarima, narod je žestoko zamjerio Ani Ivanović što neće igrati za svoju zemlju.

Običan svijet smatra da je Ivanovićeva protiv Paragvaja, polovinom aprila, iskoristila reprezentaciju da bi ispunila kvotu za nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Poslije toga je uopšte nije bilo briga za Srbiju.

– Najradije bih izbjegla odgovor na sve to što ste naveli. Selektor sam Srbije i gledam da učinim sve kako bi djevojke pobjedile Španiju. Ana Ivanović s vremena na vrijeme odigra pokoji meč za Srbiju, kada joj se uklopi u program. Odrasli smo ljudi, to je njena odluka i ja je poštujem- rekla je Ječmenica.

Bez obzira na neigranje Ane Ivanović, Srbija se neće predati protiv Španije.

– Najvažnije je da je sa nama Jelena Janković, poslije tri i po godine. Ona je svoj patriotizam pokazala nebrojeno puta na djelu. Igrala je za Srbiju povrijeđena, u singlu i dublu. Dala je pravi primjer mlađim devojkama. Sa njom u timu možemo pobjediti Špankinje- smatra Ječmenica.

Komentari čitalaca

Vijest da je Ana Ivanović odbila da igra za Srbiju bila je udarna na gotovo svim portalima u Srbiji.

Ogromna većina je osudila njen postupak, a mi vam donosimo neke od komentara sa sajta Kurira.

– Neka onda na OI igra za Nemačku… Lari

– Idi za Nemačku ili Španiju, Australiju… Voliš muškarce iz tih zemalja, Srbi ne valjaju. Zili

– Ma ona je uobražena! Neka igra za Deutschland! Pera Kumanovac

– Ona je za mene gora nego bilo koja starleta od kada se slikala sa Klintonom. A svi to zaboraviše. Abv

– Kada se preverila u tuđinku, to je za sobom podrazumevalo i ovakve izbore protiv svojih korena. Džordž

Kraljevo pravi izbor

Srbiju će protiv Španije u meču 1. kola Svetske II grupe 6. i 7. februara predvoditi Jelena Janković, koja će imati pomoć Bojane Jovanovski, Aleksandre Krunić, Ivane Jorović, Jovane Jakšić, Nine Stojanović i Doroteje Erić.

– U ekipi imam devojke koje vole da igraju za Srbiju, a očekujem i da nas publika u Kraljevu vodi do pobjede. Izvešću najjači sastav koji imam, pa ćemo vidjeti koliko možemo- samouvjerena je Ječmenica.

(Kurir.rs)