Sport 21.01.2016.

Ana Ivanović: Želim medalju na Olimpijskim igrama!

ČITANJE: 1 minuta
ana ivanovic
Godina nije krenula dobro kada je Ana Ivanović u pitanju. Dva WTA turnira, dva poraza na startu.

Sa zebnjom se očekivao start Australijan Opena. Rival je bila Tami Piterson iz Australije. Ana je slavila sa 6:2, 6:3. Njenim navijačima, a ima ih mnogo, je pao kamen sa srca. Naredni rival je Njemica Laura Zigemund, trenutno 97. na WTA listi. Favorit je naravno Ana.

– Nisam bila zabrinuta zbog poraza na startu godine. Meni treba malo više vremena da upalim motore. Primarni cilj je bio Australijan Open. Drago mi je što sam krenula sa pobjedom, a raduje me i igra koju sam prikazala. Slijedi novo iskušenje. Nikada nisam igrala sa Laurom i malo toga znam o njoj. Međutim, trebaće mi mnogo snage, volje i energije da stignem do pobjede. To znam- rekla je Ana Ivanović.

Ana je nedavno saopštila da neće igrati za FED Kup reprezentraciju Srbije protiv Španije. Bilo je dosta kritika kada je riječ o ovoj odluci.

– Pričala sam sa Ječmenicom. Tačnije rečeno razmjenile smo nekoliko mejlova. Objasnila sam joj da je meni u godini koja slijedi prioritet Rio i Olimpijske igre. Želim da osvojim medalju. Sigurno ću igrati u singlu, gotovo sigurno u dublu sa Aleksandrom Krunić. O miks dublu nisam donijela definitivnu odluku- rekla je Ana ivanović.

(Sportklub)