Analiza skeleta uočenog u šumi kod Banjaluke: Pronađene kosti nestale starice?

Pregledom kostiju pronađenih u šumi u banjalučkom naselju Dragočaj utvrđeno je da su ljudskog porijekla, te da se najvjerovatnije radi o starijoj ženskoj osobi, a ne isključuje se ni mogućnost da je riječ o starici koja je nestala prije nekoliko godina.

To je za “Nezavisne” potvrdio odlično obaviješten izvor, koji dodaje da nema dileme o tome da je riječ o ljudskim kostima, ali da, kada se govori o identitetu, posla ima još.

“Postoje indicije da bi to mogla biti jedna starica koja je nestala prije nekoliko godina, ali je to još u fazi pretpostavki. Naime, potrebno je da se uzmu DNK uzorci s pronađenih skeletnih ostataka i mogućih bliskih srodnika, a potom da se oni uporede”, ističe izvor “Nezavisnih”.

Kako dodaje naš sagovornik, dobro je to što se sve ove analize mogu uraditi u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske u Banjaluci.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka rekli su nam da je postupajući tužilac naložio Zavodu za sudsku medicinu RS da izvrši forenzičko-antropološku analizu skeletnih ostataka koji su u Dragočaju pronađeni u nedjelju.

Iz Policijske uprave Banjaluka rečeno je da su, na mjestu gdje su pronađeni skeletni ostaci, izvršili uviđaj te da je u toku rad na identifikaciji.

Podsjetimo, u šumi, blizu svog doma, skelet je pronašao mještanin, što ga je, kako je ispričao, toliko šokiralo da je jedva došao kući.

Na skelet je naišao nakon što je blizu kuće pronašao nekoliko gljiva, a onda je odlučio da ide i u šumu, jer ih tamo ima više. U šumi je prvo uočio ljudsku lobanju, koja je bila prekrivena suvim lišćem.

(Nezavisne)

VIŠKOVIĆ: Evropski brendovi sve više zainteresovani za otvaranje fabrika u Srpskoj

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković ocijenio je da je Vlada u prvoj godini mandata imala dobre rezultate što potvrđuju i podaci o najvećem broju zaposlenih od nastanka Republike, rastu prosječne plate koja je prvi put izjednačena sa zaradom u Federaciji BiH, većoj pokrivenosti uvoza izvozom i povećanju budžeta koje je omogućilo rast plata, penzija

Servisne informacije za 15. decembar

Servisne informacije za subotu, 14. decembar 2019. godine: Policijska uprava Prema podacima sa kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje za posljednja 24 časa u Banjaluci se dogodilo jedno krivično djelo, a javni red i mir je narušen dva puta. Dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda u kojima su tri lica lakše povrijeđena. Služba hitne pomoći U službi

PAROVIMA TREBA VIŠE OD 2.500 KM U najavi veća finansijska pomoć za vantjelesnu oplodnju

Grad Banjaluka trebalo bi da poveća pojedinačne iznose za sufinansiranje procesa vantjelesne oplodnje koje dodjeljuje parovima na javnom konkursu. Iz gradskog budžeta godinama se sufinansira pokušaj vantelesne oplodnje, a parovima koji prirodnim putem ne mogu dobiti bebu dodjeljuje se jednokratna pomoć od 2.500 KM. Prijaviti se mogu žene do 42 godine starosti sa prebivalištem na

ANALIZA: Kako su po izbornim jedinicama raspoređene Nešićeve i Pavićeve pristalice u DNS-u?

Godinu dana nakon posljednjih opštih izbora, DNS preživljava najteže trenutke od osnivanja. Nekad čuvena “šestorka” unutar ove stranke, redom miljenici Marka Pavića, podijelila se u dva tabora, s dobrim izgledima da Nenad Nešić preuzme vođenje stranke, i pored svih protivljenja. Ako se desi suprotno, postaviće se pitanje daljeg opstanka DNS-a na politićkoj mapi RS. Krenimo