Politika 22.10.2022.

Anđelković: RS ima pravo da sama kroji svoju sudbinu

ČITANJE: 1 minuta

Politički analitičar Dragomir Anđelković izjavio je da Republika Srpska ima pravo da sama kroji svoju sudbinu i da se to želi pokazati velikim narodnim mitingom u Banjaluci u utorak, 25. oktobra. Anđelković smatra da bi i opozicija Republike Srpske trebala da se pridruži tom mitingu, jer to treba da bude opštenarodni miting za odbranu Republike Srpske.

On je upozorio da Kristijan Šmit i strukture koje sa njim sarađuju pokušavaju da ucijene Republiku Srpsku i da nesumnjivo legalne izbore dovedu pod znak pitanja kako bi izvršili pritisak na vlast u Banjaluci da prihvati ono što Zapad očekuje, od odnosa prema Rusiji do imovine i svega što bi vodilo do centralizacije BiH i uvođenja u NATO.

“Niko ne bi smeo da gradi svoju političku budućnost i da proba da dođe na vlast tako što ruši državu. Verujem da ogroman broj građana koji je opredeljen za opoziciju isto misli dok je vrh opozicije spreman da pravi štetu i konstrukcije samo da bi se dočepali vlasti”, rekao je Anđelković, prenosi Srna.

Prema njegovim riječima, u cijeloj priči je važno pravo građana Republike Srpske da biraju sami svoju sudbinu i važno je da se izbori održavaju, a ne da stranci odlučuju.

“Milorad Dodik je pobedio na izborima i zbog njegove pobede se sve ovo dešava, ali je suština pravo naroda da sam bira ko će ga predstavljati. To pravo treba da podrže svi građani na opštenarodnom mitingu u Banjaluci”, zaključio je Anđelković.

(Z.M/Srna)