Vijesti 21.12.2022.

Andrej Ševa novi predsjednik Studentskog parlamenta

ČITANJE: 1 minuta

Student Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Andrej Ševa novi je predsjednik Studentskog parlamenta ovog univerziteta.

Na konstitutivnoj sjednici Studentskog parlamenta u Banjaluci danas su za potpredsjednike Parlamenta izabrani studenti Pravnog i Mašinskog fakulteta, Slavko Savić i Nikola Šobot.

Funkcija sekretara povjerena je studentkinji Fakulteta političkih nauka Božani Tintor, dok će član Upravnog odbora iz reda studenata u narednih godinu dana biti Anđela Arar sa Medicinskog fakulteta, a izabrani su i članovi Senata.

Ševa je zahvalio za ukazano povjerenje, te istakao da će novo rukovodstvo Studentskog parlamenta uložiti napore da se prevaziđu svi izazovi i riješe problemi studenata.

“Na određen način predstavljamo glas svih studenata Univerziteta, te ćemo se truditi da zahtjeve studentskih organizacija na što bolji način ispratimo”, rekao je Ševa novinarima u Banjaluci.

Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin čestitao je novoizabranom rukovodstvu i članovima Studentskog parlamenta, te dodao da će biti nastavljena podrška za sve dobre studentske ideje i programe.

“Cilj nam je da zajedno radimo na poboljšanju studentskog standarda, ali i uslova studiranja na Univerzitetu”, rekao je Gajanin.