Sport 11.06.2021.

ANGAŽOVALI MILENKOVIĆA: Novi trener prijedorskog Rudara raniji Krojfov saradnik u Barseloni

ČITANJE: 1 minuta

Rudar Prijedor dobio je novog trenera, a iako nije riječ o Ljubinku Druloviću, koji se pominjao kao mogući nasljednik Borisa Savića, na klupu novog premijerligaša BIH dolazi veliko fudbalsko ime.

Novi šef stručnog štaba Rudara je Nikica Milenković, nekadašnji proslavljeni fudbaler Rijeke, a potom trener koji je radio sa velikim svjetskim imenima, piše mondo.ba.

Milenković je bio trener ljubljanske Olimpije, ali mnogo značajnija stavka u njegovoj trenerskoj biografiji je dugogodišnji rad u omladinskom pogonu Barselone.

Pet godina je bio saradnik Johana Krojfa u stručnom štabu Barselone, i u tom periodu sarađivao je sa velikim imenima poput Stoičkova, Romarija, Gvardiole i ostalih vedeta “blaugrane” iz tog vremena, navodi se na sajtu Rudar Prijedora.

Milenković je obavljao i funkciju sportskog direktora NK Rijeka za koji je, tokom igračke karijere, nastupio u više od 150 prvenstvenih utakmica.

Rođen je u Crikvenici, 30.septembra 1959.godine.

Sa Milenkovićem, dolazi i pomoćni trener Marko Milošević. Riječ je o iskusnom stručnjaku koji je kao trener radio u klubovima u okruženju ali i Evropi (Madjarska, Slovačka).

Dosadašnji trener Rudara, Marko Tešić, ostaće u stručnom štabu prijedorskog kluba.

(SB)