Politika 15.09.2020.

Anja Ljubojević: Očekujem da mi se PDP izvini zbog laži o „kupovini“ glasova 

ČITANJE: 2 minute

Kandidat SNSD-a za odbornika u Skupštini grada Banjaluka Anja Ljubojević pozvala je danas banjalučki PDP da se javno izvini zbog režiranih objava o navodnoj kupovini glasova.

Na pres konferenciji, na kojoj se Ljubojevićeva pojavila sa 65-godišnjom bakom Radom, ona je ukazala da je njena porodica izložena prijetnjama i javnom linču nakon što su aktivisti PDP-a na portalu BN televizije plasirali tvrdnje o navodnoj kupovini glasova.

Ona je ukazala da je na portalu BN televizije sinoć objavljen iskontruisani tekst pod naslovom „SNSD aktivisti idu od kuće do kuće, uzimaju lične karte i vrše pritisak na građane“, a u kojem je njena baka Rada optužena da kupuje glasove za unuku.

“Otkako je objavljena ova gnusna laž u kojoj je predstavljena kao kriminalac koji kupuje glasove, moja baka pije bensedine i ne može da spava, a radi se, da ukažem, o dijabetičaru i kardiovaskularnom bolesniku čiji je razgovor sa komšijama prikazan kao „kupovina“ glasova. Otkako je objavljena ta vijest, nju su na tom portalu nazvali „kučkom“, zaprijetili da će „zatući lopatom“, da joj „treba razbiti nos kad zakuca na vrata“ i slične odvratne prijetnje. A kao „dokaz“ za kupovinu glasova, ponudili su fotografiju moje bake kako razgovara sa svojim komšijama na na Starčevici” kazala je Ljubojevićeva.

Prema njenim riječima, više je nego očigledno da iza podmetnute priče stoji banjalučki PDP, u pokušaju da razgovor sa komšijama predstavi kao „kupovinu“ glasova.

“Za razliku od tajkuna, koji žive u milionski vrijednim vilama, ja potičem iz radničke porodice, moja baka baka ima penziju od 310 KM i pitam se odakle njoj pare da „kupuje“ glasove” kazala je Ljubojevićeva i dodala da očekuje izvinjenje i od PDP i od medija koji su prenijeli lažnu vijest.

Njena baka Rada Ljubojević kazala je da je jako uznemirena zbog izrečenih prijetnji i da očekuje da se bar neko izvini zbog iznesenih laži.

“Zar ja u svojoj 65,. godini života treba da doživim da mi prijete zbog toga što sam razgovarala sa komšijama?! Možete zamisliti koji je to apsurd da da mene, jednoj penzionerki, koja ima penziju 310 KM, a za lijekove mi treba više od 400 KM, optuže da kupujem glasove?!”, kazala je ona.

(Banjaluka.net)