Politika 11.05.2021.

ANJA PETROVIĆ (PDP): Dodik jedva dočekao američke vojnike na Manjači, doveli ga na vlast

ČITANJE: 1 minuta

Nakon današnjeg napada histerije u Narodnoj skupštini Republike Srpske, postavlja se pitanje da li je Milorad Dodik uopšte svjestan vremena i prostora oko sebe, upitala je portparol PDP Anja Petrović.

Ona ističe da Dodik očito ima krizu identiteta tvrdeći da je on “zaustavljao neke vojne vježbe”, prenosi Srpskainfo.

– Podsjećam ga da Mladen Ivanić, a ne on, kao član Predsjedništva BiH, 2018. godine nije odobrio održavanje vježbi sa američkom vojskom na Manjači, dok će ove, 2021. godine, kada je Dodik toj poziciji, američka vojnička čizma gaziti srpsku zemlju – rekla je Petrovićeva.

Zanimljivo je, kaže Petrović, da je nakon što je PDP postavio Dodiku i SNSD pitanje održavanja NATO vježbi, prvi stao u odbranu toga Sifet Podžić, “SNSD-ov sarajevski koalicioni partner, pravdajući da vježbu neće imati NATO, nego američka vojska”.

– To se u našem narodu kaže – nije šija nego vrat. SAD su jedan od osnivača NATO saveza i najmoćnija sila u toj alijansi. Milorad Dodik je očigledno jedva dočekao da objeručke prihvati američke vojnike, helikoptere i tenkove u Republici Srpskoj, što je možda ima veze sa njegovim ličnim, sentimentalnim osjećajima, jer su ga upravo oni dovezli na vlast – kaže Petrovićeva.

Ona kaže Dodika je “u moru nebuloza koje svakodnevno izgovara glumeći i člana Predsjedništva i predsjednika Republike i premijera”, zaboravio da građanima Republike Srpske objasni zaduženje na Londonskoj berzi, ko su konsultanti koji su na tom poslu zaradili 8 miliona КM, ko će na kamatama zaraditi 130 miliona КM, da li firme sa ofšor lokacija kupuju obveznice i kakva je tačno povezanost njegovog okruženja sa tim unosnim biznisom.

(SB)

Oznake: Anja Petrović