Vijesti 16.03.2016.

Anonimusi: 1. aprila opšti rat protiv Trampa

ČITANJE: 1 minuta
Anonimusi
Hakerska grupa “Anonimusi” je objavila “sveopšti rat” protiv pretendenta za nominaciju Republikanaca na izborima u SAD Donalda Trampa.

Osim toga, oni su pozvali ostale hakere-aktiviste da se ujedine protiv američkog milijardera tako što će 1. aprila napasti sve njegove sajtove.

“Anonimusi” su Trampu “objavili rat” direktno mu se obraćajući u novom video snimku, prenio je sajt RT.

– Dragi Donalde Trampe, posmatramo te već duže vrijeme i ono što vidimo je veoma uznemirujuće. Šokirao si čitav svijet svojim užasnim djelima i idealima- rekao je na snimku jedan maskirani haker.

On se zatim obratio hakerima-aktivistima i građanima, rekavši: “Ovo je poziv na oružje. Potrebno nam je da srušite njegove sajtove, istražite i razotkrijete ono što on ne želi da javnost zna. Potrebno nam je da razbijete njegovu kampanju i sabotirate njegov brend.”

Snimak se završava porukom za Trampa: “Ovo nije upozorenje, ovo je objava sveobuhvatnog rata.”

“Anonimusi” su početkom marta objavili neke Trampove glasovne poruke, koje su razotkrile bliske odnose između tog favorita za nominaciju Republikanske stranke na predsjedničkim izborima u SAD i nekih pripadnika liberalnih medija u toj zemlji.

Ta hakerska grupa je prethodno objavila rat Trampu krajem 2015, kad je on predložio da se muslimanima zabrani ulazak u SAD. Jedan haker je kasnije preuzeo odgovornost za obaranje sajta “Tramp tauera” u Njujorku.

(B92)