Vijesti 22.11.2015.

Anonimusi najavili teroristički napad IS na Atlantu, FBI u pripravnosti

ČITANJE: 2 minute
Anonimusi
FBI istražuje misterioznu prijetnju prema kojoj bi pripadnici “Islamske države” danas trebalo da izvrše teroristički napad na kečersko takmičenje u “Filips areni” u Atlanti.

Takmičenje je zakazano za 19.30 časova, a navode o prijetnji “Islamske države” dostavila je hakerska grupa “Anonimusi”.

Agenti FBI provjeravaju navode “Anonimusa”, koji tvrde da su informacije kojima raspolažu vrlo pouzdane, prenosi “Njujork dejli njuz”.

– Mi smo preduzeli sve potrebne mjere i blisko sarađujemo sa svim agencijama za sprovođenje zakona i privatnim sektorom kako bismo učinili našu zajednicu sigurnom – navodi se u saopštenju FBI.

Takmičenje će biti održano, uprkos navodnim prijetnjama, objavili su nadležni sportski zvaničnici i dodali da slučaj trenutno istražuju lokalne i državne vlasti.

“Anonimusi” tvrde da je napad u Atlanti samo jedan od brojnih napada islamista planiranih za danas. “Teroristi planiraju i napade na koncerte, fakultete i crkve u Evropi i Aziji”, navodi se u saopštenju “Anonimusa”.

Mogući teroristički ciljevi su: hevi metal koncert u Milanu pod nazivom “Fajv Finger det panč”, vjerske proslave u Rimu, Univerzitetski pastoralni dan na libanskom univerzitetu “Sveti duh”, proslava u Al-džihad džamiji u Indoneziji i dva muzička događaja u Parizu.

“Anonimusi” nisu izneli nikakve detalje o napadima.

Hakeri su saopštili da su prije nekoliko dana obavijestili nadležne organe o terorističkim planovima “Islamske države”.

– Pošto vlasti nisu ništa preduzele u međuvremenu, odlučili smo da stvari uzmemo na naše ruke – objavila je grupa hakera u izjavi koja je upozorenje svima koji su planirali da prisustvuju jednom od ciljanih događaja.

“Anonimusi” su prošle nedjelje objavili “sajber rat” protiv terorista, nakon što je “Islamska država” preuzela odgovornost za talas terorističkih napada u Parizu u kojima je poginulo 130 ljudi.

– Očekujte masovne sajber napade – izjavio je glas u video snimku “Anonimusa” najavljujući planirane napade na ID.

– Rat je objavljen. Budite spremni. “Anonimusi” iz cijelog svijeta će da vas love – navodi se u saopšenju ove hakerske grupe.

(Blic)