Vijesti 21.11.2015.

Anonimusi nisu objavili podatke Ministarstva bezbjednosti

ČITANJE: 1 minuta
anonimusi
Ministarstvo bezbjednosti BiH saopštilo je da hakerska organizacija “Anonimusi” iz Hrvatske nije objavila baze podataka ovog ministarstva.

– Navedeni podaci nisu dio nikakve baze informacija Ministarstva bezbjednosti BiH. Pogotovo nije riječ o tajnim ili skrivenim podacima, kako je tendenciozno prezentovano, uprkos činjenici da su upravo ti podaci ranije bili dostupni i objavljivani u medijima i na društvenim mrežama – rečeno je u Ministarstvu bezbjednosti BiH.

Hakerska organizacija “Anonomusi” iz Hrvatske objavila je juče video u kome kažu kako dolaze u BiH, jer se tamo nakon Pariza desio teroristički napad, te da će se na internetu boriti protiv mudžahedina i grupa koje podržavaju teroriste i “Islamsku državu”.

Oni su na društvenoj mreži Fejsbuk juče počeli da objavljuju podatke više lica iz BiH za koje tvrde da su povezani sa terorizmom i da podržavaju “Islamsku državu”.

Mediji su prenijeli da su fotografije i podaci koje su objavili hakeri “Anonimusa” veoma sliči bazi podataka Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH.

(Agencije)