Vijesti 27.12.2015.

Anonimusi tvrde: Spriječili smo teroristički napad u Italiji

ČITANJE: 1 minuta
Anonimusi-ISIS-620x350
Hakeri iz grupe “Anonimus” saopštili su danas da su spriječili teroristički napad Islamske države u Italiji zahvaljujući tome što su nakon napada u Parizu intenzivirali svoje hakerske aktivnosti protiv džihadista.

-Ovog mjeseca radimo u tišini. Već smo spriječili jedan napad ID u Italiji, a nadamo se da ćemo sprečiti i druge- objavili su “Anonimusi” na Tviter nalogu “Operacija Pariz” (#OpParis), a prenio je “Dejli mejl”.

“Anonimusi” su obećali da će na internetu progoniti džihadiste nakon terorističkih napada prošlog mjeseca u Parizu, u kojima je život izgubilo 130 ljudi.

Nije objavljeno više detalja o planiranom terorističkom napadu u Italiji.

Stručnjaci upozoravaju da su društveni mediji jedno od najmoćnijih oružja u rukama IS-a, pomoću kojih džihadisti komuniciraju sa simpatizerima širom svijeta.

Aktivisti okupljeni u grupi “Anonimus” su nedavno objavili spisak Tviter naloga sa kojih se, kako tvrde, širi džihadistička propaganada.

Na nalogu “Operacija Pariz”, “Anonimusi” pozivaju svoje pripadnike da hakuju sajtove IS-a kako bi ukrali važne podatke i objavili ih na internetu.

“Anonimusi” su početkom decembra pokrenuli veliki sajber napad u Turskoj, optužujući čelnike te zemlje da podržavaju Islamsku državu.

(Agencije)