Politika 31.01.2021.

Antonić: Begić prvo da se izvini za to što napada institucije Srpske

ČITANJE: 2 minute

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Momčilo Antonić rekao je da je spreman da se izvini Ivanu Begiću kada se taj odborniku PDP-a u Skupštini grada Banjaluka izvini lideru SNSD-a Miloradu Dodiku, predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, MUP-u Republike Srpske i institucijama Republike Srpske koje svakodnevno napada.

– Kada se Begić bude izvinjavao za to što napada institucije Republike Srpske i ja ću se izvinjavati njemu za neke kvalifikacije koje mu dajem – rekao je Antonić.

Antonić kaže da nije nikakakav nacista, niti fašista, jer srpski narod nikad nije bio nacistički, ni fašistički, već da je uvijek davao veliku žrtvu u borbi protiv tog zla, te naglasio da je SNSD ideološki antifašistička.

– Sve je danas selektivno, neki ljudi sebi daju za pravo da mogu govoriti o svima šta žele putem svojih portala i medija, iznositi najgnusnije laži o ljudima, njihovim porodicama, davati razne kvalifikacije. I kada im vi na neki način odgovorite, zapitate uopšte šta oni to rade i da li postoji nekakva ideologija koja se krije iza toga, vas onda osude – kaže Antonić za ATV.

Antonić je naglasio da nema ništa protiv toga što je Begić Hrvat, dodajući da ima i prijatelje Hrvate.

– Begić se bavi politikom i tu smo negdje po godinama, pratim njegov rad i vidim da momak očigledno ima nešto protiv kada je skidao transparente na kojima se nalazila slika predsjednika SNSD-a Milorada Dodika i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Razumijem, zbog PDP-a, da ima nešto protiv Dodika, ali ne znam šta ima protiv Vučića – kaže Antonić.

Antonić je naveo, između ostalog, da razumije da je Begić dio “jedne medijske mašinerije” koja “svakodnevno ljude bombarduje nekakvim informacijama i sije mržnju među narodom”.

– Moramo se boriti protiv toga, ja neću dozvoliti da bilo ko blati mene, moju porodicu, stranačke kolege na ličnoj osnovi, a da ja ne smijem nikom ništa reći – poručio je Antonić.

Odbornik PDP-a u Skupštini grada Banjaluka Ivan Begić uputio je saopštenje u kojem poziva “MUP Srpske da reaguje i slobode liši poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Momčila Antonića”.

Policijska uprava Banjaluka saopštila je da nije zaprimila nikakvu prijavu Begića, kojeg je pozvala da prestane da širi dezinformacije.

(Srna/A.M.)