Politika 30.12.2018.

ANTONIĆ OPET PROZVAO STANIVUKOVIĆA: Zašto ne tražiš pravdu za Srbe ubijene u ratu?

ČITANJE: 1 minuta

Odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka Momčilo Antonić opet je prozvao narodnog poslanika Draška Stanivukovića zbog učešća na protestima “Pravda za Davida” i upitao zašto Stanivuković nije iskoristio legitimitet funkcije koju obavlja i zatražio pravdu ispred Suda i Tužilaštva BiH za Srbe ubijene u ratu.

“U ratu u BIH poginulo je preko 30 000 Srba među kojima i svirepo ubijeni Draško Stanivuković, stric istoimenog narodnog poslanika. Za većinu ovih zločina niko nije odgovarao i danas ubice i nalogodavci tih zločina šetaju slobodno. Zašto poslanik Stanivuković, nije iskoristio legitimitet funkcije koju obavlja i zatražio pravdu za sve njih ispred Suda i Tužilaštva BiH?!

Umjesto toga on večeras, koristeći porodičnu tragediju, organizuje političke proteste u centru Banjaluke i šalje sliku u svijet kako u Republici Srpskoj ne funkcionišu institucije, kako ovdje vlada anarhija, a sve u u nadi da će prizvati međunarodni intervencionizam. U svom naumu često mu daju podršku isti oni koji su ratovali protiv njegovog strica i koji nisu odgovarali za svoja nedjela.
U Sarajevo ide isključivo na poziv Sarajevske političke čaršije kako bi putem Federalnih i stranih medija ocrnio sve što je Srpsko.

Pravdu treba tražiti ispred tužilaštava i sudova za Davida, ali i za Draška Stanivukovića i 30 000 drugih ubijenih Srba” napisao je Antonić na svom Facebook profilu.