Politika 25.08.2021.

Antonić: Podizanje optužnice na znači da će ona biti prihvaćena od suda i dokazana na sudu

ČITANJE: 1 minuta

Povodom vijesti da je podignuta optužnica protiv Momčila Antonića zbog vrijeđanja Ivana Begića, oglasio se i sam Antonić te istakao da podizanje optužnice ne znači da će ona biti dokazana na sudu.

„Možda ne treba da komentarišem podizanje optužnice jer podizanje optužnice na znači da će ona biti prihvaćena od suda i dokazana na sudu, ali činjenica je da zbog istih stvari i istih epiteta u prethodnom periodu tužilastvo nije reagovalo, takođe ne reaguje zbog svakodnevnih komentara tog tipa na mrežama. Ostavićemo nadležne organe da rade svoj posao u nadi da će ga raditi onako kako treba“, istakao je Antonić u izjavi za portal Insajder.in.

Podsjećamo da je Okružno javno tužilaštvo Banjaluka podiglo optužnicu protiv Antonić Momčila iz Banjaluke zbog krivičnog djela Javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje iz člana 359. stav 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Osumnjičeni je dana 30.01.2021. godine u 15,48 časova u Banjaluci na svom profilu kreiranom na društvenoj mreži Facebook objavio sadržaj kojim je pozvao na mržnju usmjerenu prema oštećenom Begić Ivanu zbog njegove nacionalne pripadnosti i porijekla.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje sudiji za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Banjaluci.

(E.M)