Vijesti 10.12.2017.

Apel AMS RS: Vozači – bez prijeke potrebe ne krećite na put

ČITANJE: 1 minuta

Auto-moto savez Republike Srpske preporučio je vozačima da bez prijeke potrebe ne kreću na put, a da, ukoliko moraju, budu maksimalno oprezni, posjeduju zimsku opremu i dovoljne količine pogonskog goriva u automobilu u slučaju zastoja.

Na istoku Republike Srpske, posebno na dionicama u višim predjelima, zbog intenzivnih snježnih padavina saobraćaj se odvija veoma otežano, a nerijetko dolazi i do obustave, jer se kamioni sa prikolicom i šleperi popriječe na putu.

Na kolovozima ima ugaženog snijega koji se zbog niske temperature ledi, a vjetar dodatno formira snježne nanose.

Iz AMS-a posebno skreću pažnju na putne pravce Sarajevo-Rogatica preko Romanije, Trnovo-Foča preko Rogoja i Vlasenica-Han Pijesak preko prevoja Han Pogled.

Za teretna vozila sa prikolicom i za šlepere obavezna je upotreba lanaca, pa se vozačima savjetuje da bez njih ne kreću preko prevoja.

Dežurne ekipe preduzeća za puteve su u punom kapacitetu na terenu, čiste i posipaju sve dionice, ali snijeg koji intenzivno pada, niska temperatura i usporavaju njihovo djelovanje, ističu iz AMS-a.

Na dionicama koji prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, ima odrona odrona, a na području donjeg Podrinja moguće je obrušavanje snježnih lavina na kolovoz, posebno na magistalnom putnom pravcu Dobro Polje-Brod na Drini-Šćepan Polje.

(Srna)