Vijesti 25.11.2015.

Apel građanima da ne zloupotrebljavaju liniju 122

ČITANJE: 1 minuta
policija
Centar javne bezbjednosti (CJB) Banjaluka apeluje da građani ne zloupotrebljavaju i ne zauzimaju liniju “122” iz dosade, zabave, neznanja i njima svojstvenih razloga, jer time onemogućavaju pravovremenu reakciju i pružanje pomoći i usluga građanima kojima je to zaista potrebno.

– Da bi policijski službenici pravovremeno reagovali i time spriječili i preduprijedili veće posljedice po život, tijelo ili imovinu građana, bitno je da građani prilikom poziva na besplatan broj telefona dostave tačne i precizne podatke i odgovore na pitanja policijskog službenika koji zaprima prijavu- rekla je portparol banjalučke policije Marija Markanovićeva.

Ona je navela da se saradnja između građana i policije i razmjena bezbjednosno interesantnih informacija, podataka i korisnih saznanja o sumnjivim radnjama omogućava prevencija, blagovremeno reagovanje policije i povećavanje sigurnosti građana i njihove imovine.

Telefonski besplatni broj “122” prestavlja broj za brzu kordinaciju i pravovremenu intervenciju policije za hitne slučajeve kada je ugrožena tuđa, lična bezbjednost ili imovina.

(Agencije)