Vijesti 02.04.2018.

APEL JAVNOSTI I POLITIČARIMA Davidovi roditelji se oglasili saopštenjem za javnost

ČITANJE: 2 minute

Roditelji tragično stradalog Banjalučanina Davida Dragičevića, Davor Dragičević i Suzana Radanović, oglasili su se saopštenjem za javnost koje prenosimo u cjelosti.

“Povodom tragične smrti našeg sina Davida Dragičevića, obraćamo se cjelokupnoj javnosti Republike Srpske saopštenjem kojim izražavamo veliku zahvalnost svim dobrim ljudima koji su nam pritekli u ovim teškim trenucima, svim prijateljima i neznancima koji su nam pružili podatke povodom činjenica koje su se dešavale u noći nestanka našeg djeteta.

Zahvaljujemo predsjedniku Republike Srpske gosp. Miloradu Dodiku na njegovom razumijevanju situacije u kojoj se nalazimo i brzom angažmanu obducenta dr Ivice Milosavljevića, preko Ministarstva zdravlja Vlade Republike Srpske.

Obavještavamo javnost da smo po pozivu Okružnog javnog tužioca u Banjaluci, 30. marta 2018. godine pozvani i saslušani u Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci, čime vjerujemo da će se budućim aktivnostima organa gonjenja rasvijetliti eventualne činjenice, koje bi ukazale na drugačiji ishod smrti našeg djeteta od onog kakav je iznesen u zvaničnom saopštenju MUP Republike Srpske i na koji način bi bile otklonjene sve naše do sada iznijete sumnje.

Imajući u vidu da će nadležno tužilaštvo, nepristrasno i odgovorno, preduzimati sve potrebne aktivnosti u cilju neometanog odvijanja tog procesa, molimo sve građane da se, ubuduće, klone iznošenja činjenica i davanja komentara putem društvenih mreža. Pozivamo sve one koji imaju saznanja koja mogu biti od koristi u rasvjetljavanju određenih činjenica, a spremni su o tome svjedočiti, transparentno ili pod zaštitom da se jave nama roditeljima ili nadležnom tužiocu Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci.

Pozivamo sve nosioce političkih funkcija da se suzdrže od iznošenja bilo kakvih svojih viđenja u pogledu nesreće koja nas je zadesila, komentara koji se odnose na tok postupka pred MUP RS, Okružnim tužilaštvom Banjaluka i da se tragedija koja nas je zadesila, na bilo kojih način, ne koristi u dnevno-političke svrhe.

U beskrajnoj tuzi, uz nadljudsko strpljenje i veliku vjeru u saznanje istine, svima vam se duboko zahvaljujemo – pišu Davor Dragičević i Suzana Radanović, roditelji nastradalog Davida”.