Vijesti 02.09.2020.

“APEL NA ODGOVORNOST RODITELJA” Šeranić: Pratićemo šta se dešava u školama

ČITANJE: 1 minuta

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je danas u Bijeljini da je početak školske godine svakako izazov, te da je Ministarstvo prosvjete i kulture, zajedno sa Institutom za javno zdravstvo i uz podršku Ministarstva zdravlja, obezbijedilo sve preduslove koji su potrebni u ovom trenutku da sve protekne u najboljem redu.

Ministar Šeranić razgovarao je danas u Bijeljini sa gradonačelnikom Mićom Mićićem o sprečavanju širenja epidemije virusa korona na ovom području, te radu kontrolnih organa u gradu, prije svega Komunalne policije i inspekcije i koordinaciji rada te dvije institucije.

“Prošla sedmica je bila, u posljednjih šest, sa najmanje zaraženih u Republici Srpskoj. Pokazalo se da su asistencije policije u pojedinim sredinama urodile plodom i da sprovođenje ovih mjera doprinosi ograničavanju i suzbijanju epidemije”, rekao je Šeranić novinarima nakon sastanka.

On je naveo da se prati epidemiološka situacija u pojedinim zajednicama, kao i struktura lica koja su zaražena i da se u direktnoj komunikaciji pruža pomoć lokalnim kriznim štabovima kako rješavati određene stvari kada je u pitanju broj zaraženih.

“Pratićemo situaciju, pratićemo šta se dešava u školama. Institut ima obavezu, a to su radili prošle sedmice, da okuplja sve lokalne krizne štabove i da bude u direktnoj komunikaciji sa njima”, dodao je Šeranić.

Prema njegovim riječima, škole su dobile uputstva kako da se u njima niko ne zarazi.

“Trebamo sprovesti svi preventivne mjere da se ne bi dešavale neke neželjene situacije. Apelujem na odgovornost roditelja”, poručio je Šeranić.

(Srna)

Oznake: Alen Šeranić