Vijesti 29.01.2016.

Apeluju na građane da ne pale vatru na otvorenom

ČITANJE: 1 minuta
gradska uprava
Gradska uprava Banjaluke apeluje da građani ne pale vatru na otvorenom, te najavljuje da će nadležni organi pojačati kontrole i preduzimati mjere u gradskim i prigradskim područjima, odnosno tamo gdje postoji realna opasnost od požara zbog nesmotrenog i nekontrolisanog paljenja vatre na otvorenom.

Iz gradske uprave navode da je Vatrogasna jedinica Banjaluka, tokom ove sedmice, intervenisala pet puta zbog požara nastalih usljed paljenja korova i niskog rastinja na otvorenom prostoru.

U Odsjeku za poslove civilne zaštite i profesionalne vatrogasne jedinice kažu da je imajući u vidu da je u toku zimski period, ovo veoma veliki broj intervencija.

Prema odluci o komunalnom redu, na urbanom gradskom području zabranjeno je, u privatnim posjedima, dvorištima, okućnicama, baštama i drugim površinama, paljenje otpada, lišća, trave, papira, guma i sličnog otpada.

Za nepoštovanje ove odluke predviđene su kazne za fizička lica od 100 do 1.000 KM, za pravna lica 500 do 700 KM, te 200 do 1.800 KM za odgovorno lice u pravnom licu.

(Agencije)