Biznis 02.06.2016.

Aplikacija koja uči djecu da pišu ćirilicu

ČITANJE: 1 minuta

Tehnika ne mora da bude loša po vaše dijete. Ako mališan već ima pristup tabletu ili se igra sa telefonom, iskoristite tu radoznalost da ga naučite pravilno da piše slova srpske ćirilice.

Nema potrebe da roditelji čekaju da njihova djeca krenu u školu da bi naučila da pišu slova ćirilice. Treba ih podsticati na učenje od malih nogu. Dakle, slobodno učite svoju djecu i prije nego što krenu u školu da pišu slova ćirilice i brojeve. Nećete im na taj način oduzeti djetinjstvo niti uskratiti vrijeme za igru. Svaki trenutak koji provedu s Vama u učenju kroz igru vrijednije je mnogo nego nijemo gledanje crtića a i neuporedivo je korisnije.

Zadatak ove aplikacije je da mališan nauči da piše štampana slova ćirilice. Sama aplikacija je napravljena da bude krajnje jednostavna kako bi mališani od 3 do 5 godina mogli lako da je koriste.

U aplikaciji Srpska Ćirilica Pisanje Slova vaš mališan pokretom prsta ispisuje linije koje čine slovo. Na taj način uči se mehanika pisanja.

1. Nakon pokretanja aplikacije “Srpska Ćirilica Pisanje Slova” dodirnite bilo koje slovo, pojaviće se slika slova sa linijama koje treba da se prate pokretom prsta. Pokretom prsta pratite od broja do kraja strelica koja ide iz broja.
2. Početak svake linije je označen rednim brojem, tako da Vaš mališan može uspješno napisati slovo samo na pravilan način koji je prikazan u bukvaru, tj. praćenjem redoslijeda.

Na Google play-u možete preuzeti aplikaciju:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.PurpleSmile.CirilicaPisanjeSlova

(MojKontakt)