Aplikacije koje će vam olakšati planiranje putovanja i spriječiti stresne situacije

Kako vam se ne bi desilo da tokom puta ostanete bez goriva, izgubite novčanik ili dođete na odredište a shvatite da je zatvoreno i sl, tu su aplikacije Lola, Sidekix, Esplorio, MydistriKt, Eventurist, Prava i myTSA.

Lola

Lansirana je ranije ovog mjeseca. Riječ o aplikaciji koja putnicima predstavlja njihov kompjuter i ljudskog putničkog agenta. Korisnici unesu preference smještaja, avionskih linija i budžeta, a Lola vam da preporuke za putovanje. Pratit će putnika tokom cijelog puta i pružiti uslugu 24 sata dnevno. Nažalost, ova aplikacija još nije dostupna svime i postoji lista čekanja za njeno korištenje.

Sidekix

Korisnici unesu u aplikaciju svoje interese- noćni život, umjetnost, šoping, hrana ili kultura, kao i podatke o tome koliko žele šetati i u slučaju da se trebaju zaustaviti kažete samo riječ ATM (bankomat) ili trgovina s prehrambenim proizvodima, a Sidekix će vam pokazati put. Korisnici mogu poslati svoju rutu i krajnju destinaciju prijateljima i porodici kako bi se sastali na nekom dijelu. Aplikacija je trenutno dostupna u 15 gradova svijeta, ali uskoro će se proširiti.

Esplorio

Za one koji vide putovanje kao priliku da “nahrane zvijer” zvanu društvena mreža, ovo je prava aplikacija. Esplorio je automatski dnevnik putovanja koji pohranjuje sadržaje da društvene mreže korisnika, historije lokacije na telefonu i upotrebu kamere, te pretvara u digitalni dnevnik putovanja. Ovaj dnevnik se može pretvoriti u fizičke razglednice koje možete poslati prijateljima i porodici.

MydistriKt

Napravljena kako bi pomogla putnicima da se osjećaju kao kod kuće. Sadrži preporuke za neočekivana mjesta, kao i poznate turističke rute, te se preporučuje onima koji žele živjeti kao lokalni ljudi u tom mjestu. Aplikacija je dostupna u 146 zemalja svijeta.

Eventurist

Putnici koji vole nezaboravna putovanja po principu “putovanje koje se desi jednom u životu”, obožavat će ovu aplikaciju. Preporučuje specijalne događaje i letove po najpogodnijim cijenama. Ako vam ponudi putovanje u Švedsku na muzički festival ili najjeftinije karte za let na Floridu, budite sigurni da će vam Eventurist omogućiti putovanje koje ćete vječno pamtiti.

Prava

Ne postoji bolje putovanje od onog koje dijelite s prijateljem, ali koliko god je zabavno toliko može biti stresno. Prava ima za cilj da vam sve organizuje kako bi svima olakšao put tako da vam neće trebati posebni alarmi, Google kalendar, grupni chat i sl. Dostupna je samo za Android uređaje, ali uskoro će biti napravljena i za iOS.

myTSA

Namijenjena je za sve one koji se plaše da će zakasniti ili promašiti svoj let. Prati sve terminale i obavještava korisnika o svim promjenama.

(Klix)

Utakmica u pomen bivšem golmanu Borca: Prijatelji čuvaju Bojana od zaborava

Generacija FK Borac 1983/84. okupila se na devetu godišnjicu od smrti njihovog saigrača i prijatelja Bojana Miloševića. Ova generacija momaka još jednom je odala pomen Miloševiću koji je preminuo nakon duge borbe sa opakom bolešću. Milošević je bio čuvar mreže Borca, Krajine i BSK-a. Jedan od njegovih bivših saigrača, Vule Trivunović prisjetio se svog prijatelja.

Metar drva u Banjaluci do 110 KM

Pripreme za sezonu grijanja uveliko su u toku, a kako se hladni dani približavaju, povećava se potražnja, ali i cijena energenata, pa kupci danima obilaze prodajna mjesta ili traže najbolje ponude u oglasima. Da cijena drva raste kaže i penzioner Dragutin Gajić, koji je metar ove godine platio 20 KM skuplje nego prethodne. – Kupujem

Osamnaest godina od tragedije na ekskurziji banjalučke škole

Danas se navršava osamnaest godina od velike tragedije u kojoj je život izgubilo četvoro učenika i nastavnica banjalučke Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš”. Tragedija se dogodila kada su se učenici, koji su bili na ekskurziji u Crnoj Gori, vraćali iz obilaska ostrva Sveti Stefan, ali se brodić “Škorpion 2” prevrnuo. Brod, koji je bio u vlasništvu

PREDAVANJE O HRANITELJSTVU Sva djeca zaslužuju odrasti u porodičnom okruženju

Centar za socijalni rad organizuje u četvrtak u 19 časova u prostorijama mjesne zajednice Starčevica predavanje sa ciljem promocije hraniteljstva kao oblika smještaja djece bez roditeljskog staranja i starih osoba bez porodičnog staranja. – Predavanje je namijenjeno građanima u cilju pružanja osnovnih informacija o hraniteljstvu. Centar za socijalni rad je opredjeljen za kvalitetno hraniteljstvo čemu

Motociklista povrijeđen u sudaru kod banjalučke Gimnazije

U saobraćajnoj nezgodi koja se kod banjalučke Gimnazije dogodila nešto prije 16 sati lakše povrijeđen je motociklista, saznaju “Nezavisne”. U Policijskoj upravi su nam potvrdili da je nezgoda prijavljena, ali trenutno nisu mogli da daju više informacija. “U nezgodi su učestvovali motocikl honda i putničko vozilo pežo. Lakše tjelesne povrede zadobilo je jedno lice”, rekli

TRIFUNOVIĆ HOSPITALIZOVAN: Trener Igokee imao moždani udar

Aleksandar Trifunović, trener KK Igokea, doživio je u nedjelju uveče moždani udar. Trifunović je hospitalizovan na Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci i njegovo stanje je stabilno i doktori prate situaciju. Prema nezvaničnim informacijama, radi se o blažem obliku moždanog udara, pošto je Trifunović u tom trenutku uspio da pozove Vuka Radivojevića dugogodišnjeg igrača

MINISTARSTVO: Smijenjeni direktori tri šumska gazdinstva i jednog rasadnika u RS

Vršioci dužnosti direktora šumskih gazdinsatva „Romanija“ Sokolac, Vlajko Sekulić, „Vrbanja“ Kotor Varoš Stana Kuzmić, „Oštrelj“ Drinić Slađana Banjac, kao i direktor Centra za sjemensko rasadničku proizvodnju Doboj Nikola Miličević, smenjeni su, potvrđeno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS. U saopštenju se dodaje da će novi rukovodioci tri šumska gazdinstva i rasadnika u Doboju