Biznis 29.05.2016.

Aplikacije koje će vam olakšati planiranje putovanja i spriječiti stresne situacije

ČITANJE: 2 minute

Kako vam se ne bi desilo da tokom puta ostanete bez goriva, izgubite novčanik ili dođete na odredište a shvatite da je zatvoreno i sl, tu su aplikacije Lola, Sidekix, Esplorio, MydistriKt, Eventurist, Prava i myTSA.

Lola

Lansirana je ranije ovog mjeseca. Riječ o aplikaciji koja putnicima predstavlja njihov kompjuter i ljudskog putničkog agenta. Korisnici unesu preference smještaja, avionskih linija i budžeta, a Lola vam da preporuke za putovanje. Pratit će putnika tokom cijelog puta i pružiti uslugu 24 sata dnevno. Nažalost, ova aplikacija još nije dostupna svime i postoji lista čekanja za njeno korištenje.

Sidekix

Korisnici unesu u aplikaciju svoje interese- noćni život, umjetnost, šoping, hrana ili kultura, kao i podatke o tome koliko žele šetati i u slučaju da se trebaju zaustaviti kažete samo riječ ATM (bankomat) ili trgovina s prehrambenim proizvodima, a Sidekix će vam pokazati put. Korisnici mogu poslati svoju rutu i krajnju destinaciju prijateljima i porodici kako bi se sastali na nekom dijelu. Aplikacija je trenutno dostupna u 15 gradova svijeta, ali uskoro će se proširiti.

Esplorio

Za one koji vide putovanje kao priliku da “nahrane zvijer” zvanu društvena mreža, ovo je prava aplikacija. Esplorio je automatski dnevnik putovanja koji pohranjuje sadržaje da društvene mreže korisnika, historije lokacije na telefonu i upotrebu kamere, te pretvara u digitalni dnevnik putovanja. Ovaj dnevnik se može pretvoriti u fizičke razglednice koje možete poslati prijateljima i porodici.

MydistriKt

Napravljena kako bi pomogla putnicima da se osjećaju kao kod kuće. Sadrži preporuke za neočekivana mjesta, kao i poznate turističke rute, te se preporučuje onima koji žele živjeti kao lokalni ljudi u tom mjestu. Aplikacija je dostupna u 146 zemalja svijeta.

Eventurist

Putnici koji vole nezaboravna putovanja po principu “putovanje koje se desi jednom u životu”, obožavat će ovu aplikaciju. Preporučuje specijalne događaje i letove po najpogodnijim cijenama. Ako vam ponudi putovanje u Švedsku na muzički festival ili najjeftinije karte za let na Floridu, budite sigurni da će vam Eventurist omogućiti putovanje koje ćete vječno pamtiti.

Prava

Ne postoji bolje putovanje od onog koje dijelite s prijateljem, ali koliko god je zabavno toliko može biti stresno. Prava ima za cilj da vam sve organizuje kako bi svima olakšao put tako da vam neće trebati posebni alarmi, Google kalendar, grupni chat i sl. Dostupna je samo za Android uređaje, ali uskoro će biti napravljena i za iOS.

myTSA

Namijenjena je za sve one koji se plaše da će zakasniti ili promašiti svoj let. Prati sve terminale i obavještava korisnika o svim promjenama.

(Klix)