Svijet 29.07.2021.

APOKALIPTIČNI PRIZORI: Najmanje troje poginulih u dvodnevnom požaru kod Antalije

ČITANJE: 1 minuta

Tri osobe su poginule u velikom šumskom požaru koji već drugi dan divlja na jugu Turske, dok se nastavlja operacija spašavanja i gašenja vatre.

Uz visoke temperature i jake vjetrove požar se proširio oko grada Manavgata, 75 kilometara istočno od turističkog odredišta Antalije i susjednih sela, prenosi Nezavisne.

Dramatični televizijski snimci pokazali su spaljene stambene kuće i ljude koji bježe preko polja, dok se vatrogasci uz pomoć helikoptera bore protiv požara.

Brojni turisti bespomoćno i uznemireno iz udobnih ležaljki na plažama gledaju prema gustom dimu u zaleđu turističkih destinacija, a neke od njih su objavili na društvenim mrežama.

Turski ministar poljoprivrede Bekir Pakdemirli ranije je rekao da je tokom evakuacije mjesta Kepezbeleni pronađeno tijelo osamdesetdvogodišnjeg muškarca, a da su u Degirmenliju pronađena tijela još dvoje ljudi.

Misija spasavanja i dalje traje, nakon što je više od 100 ljudi evakuisano, zatražilo ljekarsku pomoć ili pretrpjelo materijalnu štetu na svom posjedu.

Ruski avioni Berijev Be-200, učestvuju u gašenju požara koji je zahvatio šumu u turskoj provinciji Antalija, saopštila je danas ruska ambasada u Ankari.

(SB)

Oznake: Požar, Turska