Vijesti 16.12.2015.

APPI oštro osudio Dragu Čalamića jer je izbacio djevojčicu iz KUD-a

ČITANJE: 1 minuta
SASA MILOVANOVIC

Saša Milovanović

Asocijacija psiholoških i poligrafskih ispitivanja (APPI) najoštrije osuđuje potez Odgovornog rukovodioca zaposlenog u KUD „Boksit“ Milići Dragu Čalmića jer je bez razloga isključio trinaestogodišnju kćerku Tanje Andrić iz navedenog kulturnog društva a kako se navodi u njegovoj čudnoj „Naredbi“.

– Morao je znati da je djetinstvo najkrhkiji period čovjekovog života. Na odraslima je da omoguće djeci produktivne i konstruktivne uslove u svrhu unapređenja njihovog fizičkog, psihičkog i socijalnog razvoja. Tako je i Tanja Andrić, samohrana i nezaposlena majka troje djece iz opštine Milići, upisala svoju djevojčicu u Kulturno-umjetničko društvo čiji je vlasnik Kompanija “Boksit”, vjerovatno sa ciljem da njezina kćerka na taj način bude u mogućnosti da kroz igru i druženje osjeti bar malo radosti, uprkos otežanim uslovima života- kaže predsjednik APPI Saša Milovanović.

On dodaje da je odluka da isključe djevojčicu iz Kulturno-umjetničkog društva zbog komentara koji je njena majka ostavila na “Fejsbuku”, a koji, kako stoji u naredbi “šteti ugledu Kompanije “Boksit”, krajnje razočaravajuća.

– Nadamo se da će oni koji odlučuju promijeniti svoju odluku, zbog djevojčice, iako je i ova trauma po nju bila krajnje nepotrebna. Ukoliko se to ne desi očekujemo reakciju nadležnih organa, jer je evidentno da su direktno narušena dječija prava- ističe Milovanović.

(Banjaluka.net)