Biznis 01.10.2018.

APSURD Preduzeće “Vodovod” najveći dužnik za vodu

ČITANJE: 1 minuta

Banjalučkom preduzću „Vodovod“ su, kada su u pitanju pravna lica, najveći dužnici su “Vodovod” a.d. Čelinac i KP “Budućnost” Laktaši.

Iako je apsurd, „Vodovod“ Čelinac, već godinama gomila dug za vodu, a prije nekoliko godina voda im je čak bila i isključena.

– Sada sa ovim komunalnim preduzećima imamo potpisane reprograme koji se redovno izmiruju. Dio dugovanja pomenutih komunalnih preduzeća je utužen – objasnila je kratno portparol banjalučkog „Vodovoda“ Branka Ristić.

Osim pravnih lica, za vodu doguju i građani.

Ristićeva kaže da kada su u pitanju fizička lica rešavanje problema naplate nije moguće vezati samo za visinu dugovanja, već i za višemjesečna neplaćanja računa.

– Potrošačima koji redovno ne izmiruju svoje obaveze šalju se opomene, pozivamo ih u “Vodovod” da zajednički pokušamo pronaći prihvatljiv način izmirenja duga. Uglavnom je to plaćanje dijela duga odmah, a za ostatak se potpisuje sporazum o reprogramu, odnosno, daje se mogućnost da se dug izmiri u više mjesečnih rata bez kamate, zavisno od visine duga i slično – kažu u ovom preduzeću.

(Srpskainfo)