Vijesti 27.11.2017.

Apsurd u centru grada: Štandovi u sklopu Zimzograda postavljeni na fontanu

ČITANJE: 1 minuta

Turistička organizacija Banjaluke u susret Zimzogradu, svoje štandove je postavila na fontani  na Trgu Krajine. Oko dvadesetak štandova raspoređeno je po rešetkama skupo plaćene fontane u centru grada.

Rešetke su predviđene da se po njima može hodati, ali projektant nije mogao ni slutiti da će na njima stajati štandovi i da će biti glavno šetalište narednih mjesec dana.

Nadamo se da će nakon ove izjave, neko da se u TOBL-u zacrveni i izmjesti štandove sa fontane. Postavljeni štandovi su zaklonili i klupe postavljene oko fontane.

O odnosu Turističke organizacije Banjaluke prema imovini grada svjedoči i prošlogodišnje klizalište koje nakon postavljanja nije vraćeno u prvobitno stanje. Tada je Grad Banjaluka kaznila svoju organizaciju zbog nemarnosti i nerada. Očigledno je da ni nakon godinu dana nisu naučili kako se domaćinski gazduje imovinom građana Banjaluke.

Na pitanje novinara, da li je postavljanje štandova na fontanu adekvatan način, direktor TOBL-a, Ostoja Barašin, tvrdi da štandovi nisu postavljeni na rešetke, dok s druge strane fotografije pokazuju drugačije.

(BLmojgrad)