Politika 25.05.2022.

ARAMBAŠIĆ (DNS): 100 KM nije pomoć, već ponižavanje boraca i kupovina podrške na izborima

ČITANJE: 2 minute

Goran Arambašić, predsjednik Odbora za boračko-invalidsku zaštitu Gradskog odbora DNS Banja Luka, kaže da pomoć koju je Milorad Dodik najavio predstavlja manipulisanje svim slojevima društva sa samo jednim ciljem – kupovinom podrške građana na predstojećim izborima.

Borcima je obećano 100 KM kao pomoć i mjera borbe protiv poskupljenja, a Arambašić smatra da se time nastavlja ponižavanje boraca sa još jednim obećanjem koje je u najmanju ruku sporno.

– Sjetimo se samo prošlogodišnje socijalne pomoći za najugroženije borce i nelagoda koje je izazvalo. Prije svega uslovi koji su postavljeni su bili takvi da je sramota da tako ugroženi borci uopšte postoje – poručuje Goran Arambašić.

I dodaje da je na kraju ostalo nedorečeno ko je dobio te pomoći, a govori se da su neki morali i da vrate pomoć, jer im je neko osporio da zalužuje i taj minimum.

– Potpredsjednik DNS i kandidat za predsjednika Republike Srpske, Radislav Jovičić, je više puta ukazivao na loš položaj boračke populacije i da ovakva davanja ne predstavljaju ni socijalnu pomoć već isključivo dodatna ponižavanja ove populacije- ističe Arambašić i dodaje da i njega kao pukovnika u penziji i veterana odbrambeno-otadžbinskog rata boli me način na koji se većina političkih partija odnosi prema toj populaciji.

– Stvaranjem velikog broja različitih boračkih organizacija stvorio se teren za brojne zloupotrebe i ponižavanje boraca. Nije ovo način da se pomogne tim ljudima. Na našu veliku žalost, mnogi borci troše više od 100KM mjesečno na različite vrste lijekova i terapija kako bi zaliječili ili ublažili posljedice koje nose iz odbrambeno-otadžbinskog rata – poručuje Arambašić.

On smatra da Republika Srpska mora početi sada, a trebalo je to uraditi davno, da donosi sistemska rješenja koja će trajno riješiti pitanje naših boraca, a da su svi vidovi jednokratne pomoći samo milostinja i manipulacija.

– Zato, dragi moji borci i saborci, stanimo još jednom rame uz rame i izborimo se za ono što nam pripada. Izborimo se za bolju državu za nas i našu dijecu – zaključuje Arambašić.

(SB)

Oznake: DNS