Vijesti 15.12.2015.

Arapi pokupovali nekretnine u okolini Sarajeva

ČITANJE: 1 minuta
sarajevo
Arapi su pokupovali nekretnine u okolini Sarajeva na području Ilidže, Hadžića, Vogošće, Srednjeg, Ilijaša, kao i na području srednje Bosne i na području Hercegovine, piše “Večernji list” u izdanju za BiH.

Arapi su “dobacili” čak do Jajca, gdje su bili zainteresovani za zemljište u okolini Plivskog jezera koje je u vlasništvu Hrvata, ali im mještani nisu prodali ni pedlja zemlje iako su nuđene vrtoglave svote novca.

Navodeći da je na pojedinim mjestima poput sarajevskog naselja Ilidže arapski postao drugi jezik, zagrebački list piše da je od obavještenja o prodaji stanova do cijene kebaba – sve na arapskom i podređeno investitorima.

Zagrebački dnevnik navodi da su Arapi zakonskim ograničenjima za posjedovanje nekretnina u BiH doskočili otvarajući preduzeća preko kojih kupuju zemljište i objekte, a potom ih zatvaraju.

Tačnih podataka o tome koliko se nekretnina u Federaciji BiH nalazi u vlasništvu Arapa nema kao ni podataka kako su došli do njih s obizirom na to da veliki broj njih ne mogu posjedovati.

(Agencije)