Sport 08.10.2022.

Argentina: Zbog sličica fudbalera reagovala Vlada

ČITANJE: 1 minuta

Vlada u Argentini morala je posredovati između tamošnjih kioska i kompanije za proizvodnju sličica Panini jer je među stanovnicima južnoameričke zemlje izbilo nezadovoljstvo zbog malog broja primjeraka sličica, posebno Lionela Messija, prenosi Klix.

Naime, italijanska kompanija Panini izbacila je na tržište album i sličice fudbalčera a uoči Svjetskog prvenstva koje narednog mjeseca počinje u Kataru pa Argentinci satima čekaju u redovima pred kioscima kako bi kupili paketiće.

Ujedno cijena na “crnom tržištu” probija rekord pa je neko na internetu ponudio sličicu na kojoj je kapiten argentinske reprezentacije Mesi po cijeni od oko 300 eura. Za taj novac moguće je kupiti čak 300 paketića na kioscima u Argentini, dok tamošnji mediji prenose da u autobusima neki prodaju krivotvorene sličice Mesija.

Inače, prodaja albuma je 42 posto veća u odnosu na prethodno Svjetsko prvenstvo godine 2018. godine jer Argentinci znaju da je ovo posljednji Mundijal na kojem će igrati 35-godišnji Messi. Navijači vjeruju da bi Argentina konačno mogla postati svjetski prvak nakon što je prošle godine osvojila Copa Americu pobijedivši u finalu Brazil. neočekivano velika potražnja jedno od objašnjenja nedostatka sličica na kioscima, stanovnici vjeruju i u razne teorije zavjere. Podsjetimo, za popuniti album potrebno je više od 600 sličica.

(Z.M)