Sport 14.06.2024.

Arhivu Srpske povjereno pisanje monografije povodom vijeka postojanja FK Borac

ČITANJE: 1 minuta

Fudbalski klub Borac prionuo je na posao obilježavanja stogodišnjice postojanja, a jedan od prvih koraka već je napravljen.

U Trofejnoj sali u četvrtak parafiran je ugovor sa Arhivom Republike Srpske kojem je povjereno pisanje monografije povodom vijeka postojanja kluba.

– Drago mi je što smo ozvaničili obostranu inicijativu. Potpisali smo ugovor o saradnji i naš klub za svoj veliki jubilej dobiće monografiju koja će da bude na ponos svima kojima je Borac u srcu. Imamo dovoljno vremena da se spremimo za obilježavanje stogodišnjice kluba, ali već sada uveliko radimo na pripremi svega onoga što nas čeka u 2026. godini, godini koja će biti za pamćenje svim “borčevcima” – rekao je direktor FK Borac Dejan Čato.

U Arhivu Republike Srpske spremni su da se uhvate u koštac sa zadatakom koji će biti, kako kažu, težak i izazovan, ali protkan posebnom emocijom.

– Dovoljno je vremena, ali čeka nas izazovan posao. Predstoji nam pregledavanje mnogoborojnog arhivskog materijala, ne samo iz naše arhive, nego i iz arhiva sa prostora čitave bivše Jugoslavije. Biće to težak i odgovoran, ali i jedan lijep posao kojem se svi unaprijed radujemo – rekao je istoričar u Arhivu Republike Srpske Danilo Zec.

Danila posebno raduje ovaj zadatak. Od malih nogu je zakleti “borčevac”.

– Zaista sam presrećan što sam dobio priliku da svojim znanjem pomognem voljenom klubu, ali ujedno imam i još veću dozu odgovornosti da sav posao privedemo kraju na najbolji mogući način – naveo je Zec.

Oznake: FK Borac