Vijesti 12.01.2016.

Arie Livne: Svijet treba da sazna istinu o srpskim stradanjima

ČITANJE: 1 minuta
arie livne
Šef Predstavništva Republike Srpske u Izraelu Arie Livne smatra da Srbi ne koriste dovoljno odnose sa Jevrejima koji mogu da pomognu u tome da svijet sazna za stradanja Srba u Prvom i Drugom svjetskom ratu, ali i u posljednjem ratu u BiH.

Livne, koji je i senator Republike Srpske, kaže da je loše to što Srbi misle da svijet zna za njihova stradanja i da ne moraju raditi na tome da se sazna istina.

On je kao primjer naveo da su u Holivudu u posljednje vrijeme snimljena tri – četiri velika filma o ratu u BiH i da se ni u jednom ne mogu vidjeti srpska stradanja, već su Srbi prikazani kao “loši momci” za razliku od Hrvata i Bošnjaka koji su investirali u takvu sliku.

Livne je za “Večernje novosti” rekao da samo Rusi i Jevreji znaju šta je istina o srpskim stradanjima jer imaju zajedničku istoriju stradanja.

Podsjećajući na tradicionalno dobre odnose između Srba i Jevreja, Livne je istakao da to Srbi nikada nisu iskoristili, kao ni činjenicu da su u dva svjetska rata bili važan saveznik Rusije, SAD, Francuske i Engleske u borbi protiv Njemačke, Italije i Austrougarske.

(Agencije)