Vijesti 25.04.2016.

Arlov: I Banjaluka će ugostiti djecu sa Kosova

ČITANJE: 1 minuta
arlov kosovo djeca
Banjaluka je deseta lokalna zajednica iz Republike Srpske koja će u avgustu ugostiti djecu sa Kosova i Metohije, rekao je danas Srni predsjednik Odbora za pomoć Srbima Kosova i Metohije Milorad Arlov.

U okviru projekta “Spojimo djecu Kosmeta i Republike Srpske”, koji je pokrenuo Odbor za pomoć Srbima sa Kosova i Metohije, 500 djece iz južne srpske pokrajine boraviće od 20. do 27. avgusta u Srpskoj.

Arlov kaže da je Gradska uprava Banjaluka obavijestila Odbor da će se priključiti ovom projektu, te da će učenici banjalučke Osnovne škole “Sveti Sava” ugostiti 50 vršnjaka iz neke od istoimenih osnovnih škola sa Kosmeta.

Osim u Banjaluci, djeca sa Kosova i Metohije boraviće u Prijedoru, Bijeljini, Laktašima, Prnjavoru, Modriči, Šamcu, Brodu, Gacku, te Gradišci.

Ističući da je ovo do sada najmasovniji projekat, Arlov je naveo da će u Srpskoj boraviti djeca sa cijelog Kosmeta.

“Ova peta akcija, kao i mnoge druge, pokazuje koliko ljubavi i podrške Republika Srpska pruža našem narodu na Kosovu i Metohiji”, rekao je Arlov.

Osim lokalnih zajednica u Srpskoj i porodica koje će ugostiti djecu sa Kosmeta, ovaj projekat podržala je i Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Vlade Srbije.

(Agencije)