Sport 28.10.2016.

Armando Mance: “Vule nije oštetio mene, već Borac!”

ČITANJE: 3 minute

Napadač Borca Armando Mance je prokomentarisao razloge odstranjivanja iz banjalučkog tima.

“Šteta je samo nanesena klubu, nije ni meni ni treneru Vuletu Trivunoviću”, rekao je Riječanin.

Odlukom trenera crveno-plavih Vuleta Trivunovića snažni centarfor iz Rijeke je odstranjen iz prvog tima zbog nediscipline i verbalnih ispada tokom posljednje utakmice sa Slavijom u Istočnom Sarajevu (0:0).

Trivunović je pojasnio da dok je on trener “U Borcu neće biti mjesta za primitivno ponašanje i bezobrazluk”.

“Mondo” je pozvao Mancea da čuju i njegovu verziju cijele priče…

“Najprije sam iz medija saznao da sam odstranjen iz ekipe, a naknadno sam obaviješten da treniram sa juniorima. Još nisam dobio zvanično obavještenje od Borca o mom statusu”, rekao je Mance na početku razgovora.

Prema njegovim riječima, u Banjaluci i Borcu doživio je mnogo lijepih trenutaka.

“Nikad nisam imao nesporazuma s bilo kim, ni sa saigračima, ni sa ljudima zaposlenim u klubu niti oko kluba, niti sa navijačima. S njima sam imao savršene odnose. U Banjaluci takođe, nikad nisam doživio ni najmanji problem i o Borcu i gradu mogu samo da kažem pozitivne stvari. Stvarno se ovdje osjećam kao kod kuće”.

Ipak, njegov učinak nije na zavidnom nivou jer je postigao samo jedan gol, ali to po njegovom mišljenju nije najvažnije.

“Uvijek sam davao 100 % svojih mogućnosti u datom trenutku i na treninzima i utakmicama. Zaista nisam bio ni bezobrazan niti sam se ponašao neprimjereno kako je rekao trener. To je potpuno izmišljena priča za javnost. Moj učinak kao napadača jeste jedan gol, ali je i činjenica da kad god sam bio starter u Borcu, klub je osvojio tri boda. Osim u ovom posljednjem meču u Istočnom Sarajevu, gdje smo remizirali i poslije toga je napravljen cijeli cirkus”.

Svjestan je naravno da se mjeri i individualan učinak fudbalera u svakom klubu.

“Mjerilo svakog napadača su golovi, ali kad sam došao u tim po drugi put, bili smo treći, a sad imamo tri boda prednosti ispred drugoplasiranog Rudar Prijedora. Naravno da nisam zadovoljan svojim golgeterskim učinkom, ali mislim da je važnije kako prolazimo kao ekipa, a ne pojedinačno. Svi mi smo u službi kluba i niko ne bi smio da stavlja lične interese ispred klupskih”.

Mance smatra da je šef struke donio pogrešnu odluku kad je riječ o njegovom odstranjivanju iz Borca.

“Trivunović je mlad i na početku trenerske karijere, desi se svakome greška, pa tako i njemu, to je moje mišljenje. Mislim da ovaj cijeli slučaj mog odstranjivanja iz tima nije doprinio ni meni, ni njemu, već je samo naštetio klubu”.

Na kraju razgovora, Riječanin je podvukao da je zavolio Borac i Banjaluku i da bi ponovo obukao crveno-plavi dres.

“Ugovor mi s Borcem ističe u decembru, Trivunović je rekao da više neću igrati dok je on trener i ja to kao profesionalac prihvatam. U budućnosti se nikad ne zna, ovdje mi je bilo prijatno, volio bih se ponovo vratiti u Borac i Banjaluku”, zaključio je otpisani napadač Borca.

(Mondo.ba)