Politika 05.07.2016.

Atletičar za gradonačelnika Banjaluke

ČITANJE: 1 minuta

Gradski odbor Prve stranke Banjaluka jednoglasno je donio odluku da će predsjednik omladine Prve stranke Banjaluka Duško Tadić biti kandidat za gradonačelnika Banjaluke, saopšteno je iz ove stranke.

Duško Tadić je jedan od rijetkih koji se odlučio baviti atletikom za osobe sa invaliditetom u Banjaluci. O njegovim uspjesima svjedoče medalje koje je osvojio na mnogim regionalnim i međunarodnim takmičenjima.

“Zbog teškog položaja u kojem se nalaze osobe sa invaliditetom u Republici Srpskoj, ali i brojne sportske organizacije odlučio je da uđe u politiku i da se na demokratski način bori za težak položaj najugroženijih kategorija u društvu”, navedeno je u saopštenju Prve stranke.

Pored kandidara za gradonačelnika, Prva stranka Banjaluka na izbore izlazi sa listom od 16 kandidata za odbornike u Skupštini Grada Banjaluka, dok je nosilac liste je predsjednik stranke Vedranko Špirić.

Osnovni motiv ljudi okupljenih oko Prve stranke Banjaluka je razvojni program zasnovan na idejama i projektima koji će omogućiti građanima Banjaluke život dostojan čovjeka.

“Ciljevi osnivanja Prve stranke Banjaluka nisu politički, nego isključivo razvojni, a ključni motiv je opstanak mladog naroda na ovim prostorima. Zato smo pozvali sve časne, karakterne, sposobne i odvažne ljude, koji žele promjene u svom okruženju, da se kandiduju za izborne liste ove stranke i na taj način aktivno uključe u zajedničku borbu za bolju budućnost Banjaluke”, saopšteno je iz Prve stranke.

(ATV)