Sport 19.03.2016.

Atletičari Borca nisu pozvani u reprezentaciju BIH

ČITANJE: 2 minute
borac atleticari
To što smo državni prvaci nije nam dovoljno da budemo dio reprezentacije BIH, tvrde  Vladana Garavnović i Nikola Brkić, članovi atletskog kluba Borac.

Vladana je do sada bila redovan član reprezentacije, zahvljujući tome što je godinama unazad neprikosnovena na srednjim prugama u BIH. Očekivala je poziv i za predstojeće pripreme, međutim tvrdi da je bez objašenjenja sklonjena iz nacionalnog tima. Ironično, kaže, da možda razlog leži u njenim rezultatima.

U istom čabru, našao se i Nikola Brkić. Njegovog imena nema na spisku novog selektora muške reprezentacije, Elvira Krehmića. Brkić iza sebe ima ima šest osvojenih medalja na državnom prvenstvu. Poput svoje klupske koleginice, i on je uprkos rezultatima tvrdi nepravedno izostavljen iz iz nacionalnog tima.

Brkić kaže da je na svoju ruku nazvao Alteitski savez BiH i tražio objašnjenje zašto nije dobio poziv za pripreme reprezentacije. Rečeno mu da ne ispunjava kriterijume, iako je jedan od njih- naslov državnog prvaka s kojim se kako kaže diči. Selektor bh. altetičara, Elvir Krehmić danas se nije javljao na naše pozive da pojasni svoju odluku zašto Brkića uprkos rezultatima nema spisku., ali zato jeste Dragomir Čabrilo novi selektor bh. atletičarki. Kategorički odbije navode Vladane Gavranović da je nije obavjestio o novonastaloj situacije.

-To što ona pokušava preko medija sebe da reklamira to je bolest pojedinih atletičara u bh. reprezentaicji to je njen problem. Ja sam nju obavjestio na vrijeme i zvanični dopis danas ide iz altetskog saveza BIH- rekao je Čabrilo.

Ipak, Čabrilo priznaje da je poziv upućen naknadno, nakon što je od priprema odustala Mediha Salkić. Kaže da se prilikom sastavaljanja spiska rukovodio isključivo trenutnom takmičarskom formom i željom da bude zastupljeno što više disciplina i klubova. Vladana Gavranović, potvrdila je da će da odbije naknadni poziv, jer ga smatra uvredom svojih rezultata. Nikolu niko naknadno nije zvao, titula državnog šampiona osvojio je izgleda zarad samo svog gušta.

(ATV)