Sport 31.05.2016.

Atletičarka Lusija Kimani još nije dobila obećani novac

ČITANJE: 1 minuta

Maratonka iz Prijedora još nije dobila obećanih 8.000 maraka za pripreme koji su joj odobreni od Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske. Dok traje zastoj u administraciji, ona ne gubi vrijeme i pokušava da koliko-toliko nadoknadi propušteno na olimpijskoj ljepotici. Kako sama finansira pripreme, nije mogla otići u Keniju kao što je planirala, već se uputila na Jahorinu.

– Od 19. maja sam na visinskim pripremama. Na Jahorini ću ostati deset sedmica, praktično do samog polaska na Olimpijske igre, a to je 29. jula, kada bih trebala ići sa olimpijskim timom BiH. Zbog visokih temperatura koje su već došle kod nas i onih koje se tek očekuju, Jahorina je idealno mjesto zbog klime i nadmorske visine – kazala je Kimanijeva.

Jedina olimpijka iz RS koja ima ispunjenu normu za sada nema tretman od nadležnih institucija kakav bi trebalo da ima. Prepuštena je da se sama sa svojim timom sprema za najveću sportsku manifestaciju ikada.

– Niti ko zove, niti ko šta pita. Spremam se sama sa svojim timom, a koliko ćemo izgurati, ne znam. To je nenormalno, ali kako trenutno stvari stoje, još nema nikakve podrške. Dobili smo obećanja da će biti, ali veliki problem je vrijeme koje polako ističe – dodala je Kimanijeva.

Olimpijske igre počinju 5. avgusta u Rio de Žaneiru.

(Glas)