Magazin 01.09.2018.

ATLETSKI KREM U BANJALUCI Grad na Vrbasu dva dana u duhu sporta, humanosti i zabave

ČITANJE: 2 minute

U Parku Mladen Stojanovć, ovog vikenda biće održan festival sporta i zabave „Run&More Park“ koji će okupiti najuspješnije atletičare iz regiona, ali i svijeta.

Ako pitamo atletičare, Banjaluka će ovog vikenda biti centar regiona, jer će neki od najuspješnijih atletičara iz svijeta i regiona posjetiti grad na Vrbasu i trčati trku na 10 km.

Mnogi atletičari koji su na banjalučkom polumaratonu napravili velike uspjehe, ponovo će trčati gradom na Vrbasu i to Parkom Mladen Stojanović.

Prema riječima Rade Račić iz Atletskog kluba „Banjaluka“, na stazi će se pojaviti brojna eminentna trkačka imena, među kojima su reprezentativci Srbije, Hrvatske, Slovenije i BiH, dok će promoterke trke biti dvije poznate dame iz svijeta atletike – Jolanda Čeplak i Snežana Pajkić-Jolović.

Među njima su Stenli Kipruto iz Kenije, koji je na ovogodišnjem Banjalučkom polumaratonu osvojio treće mjesto, zatim Olivera Jevtić iz Srbije, koja je trijumfovala na prošlogodišnjoj polumartonskoj trci u Banjaluci, Bojana Bjeljac iz Hrvatske koja je na 4. banjalučkom polumaratonu osvojila drugo mjesto.

Učešće je potvrdila i jedna od najboljih bosanskohercegovačkih atletičarki Lusija Kimani.

Pored trke na 10 km, organizatori pripremaju i trku na pet km pod nazivom „GoPro 5K“, a obje startuju u isto vrijeme, sutra u deset časova. Danas sa početkom u 17 časova, biće održana i Kup trka na 1.200 metara, u kojoj će se primjenjivati nokaut sistem.

Žrijebanjem će biti izvučeni parovi koji će se takmičiti za plasman u naredni krug takmičenja, sve do finala kada ćemo dobiti pobjednika.

Osim sporta i zabave, ovaj vikend u Banjaluci biće i humanitarnog karaktera.

– Nektar trka zadovoljstva je isključivo humanitarnog karaktera i biće održana danas u 19 časova. Kotizacija za učešće u trci iznosi minimalno jednu KM, a sav prikupljeni novac biće doniran Servis centru „Dajte nam šansu-Zvjezdice“ Banjaluka i Dnevnom centru za lica sa autizmom „Djeca svjetlosti“. Svi trkači i učesnici u festivalu imaće priliku da doniraju simbolična sredstva u humanitarnoj akciji „Trčimo za one koji to ne mogu“ koja prati cijeli događaj – rekao je Goran Ćorić, direktor Saport marketing centra, koji je jedan od organizatora festivala „Run&More Park“.

U zabavnom dijelu festivala, danas od 20 časova, biće održane četiri zabavne trke, i to trka mušakaraca na štiklama, konobara sa tacnama, parova sa balonima i trka u vrećama.

Takođe, danas od 20.30 časova učesnike i posjetioce festivala očekuju velika zabava uz popularne di-džejeve.  Žurka se nastavlja i u sutra od 12 časova, kada će na centralnoj bini u Parku Mladen Stojanović nastupiti banjalučki bend ‘Ultrazvuk’.

Uživanje u dobroj muzici i trkama, upotpuniće i piknik u parku sutra od 10 časova.

(Srpskainfo)