Sport 13.12.2022.

ATMOSFERA NA ULICAMA: Raste uzbuđenje u Dohi uoči utakmice Hrvatska – Argentina

ČITANJE: 1 minuta

Navijači iz cijelog svijeta preplavili su ulice Dohe , a UNA je prošetala među njima isključivo kako bi prenijela dio atmosfere Svjetskog prvenstva.

Plaža ispred hotela Hilton Doha, na kojoj se nalazi hrvatska reprezentacija za vrijeme Svjetskog prvenstva u Kataru , bila je premala da primi sve navijače koji su došli pozdraviti Vatrene. Ukratko, u jutarnjim satima u Dohi je počelo navijačko ludilo.

Po starom dobrom katarskom običaju, na dan utakmice Vatrenih , na plaži ispred njihovog hotela je istaknuta navijačka zastava.

Hrvatski navijači stigli su u Dohu iz cijelog svijeta, a tokom dana stiglo je još na hiljade navijača koji su uspjeli kupiti karte, neki iz naše zemlje.

U centru grada, na tradicionalnoj šetnici i tržnici Souq Waqif, hrvatski navijači obukli su posebno pripremljene, modificirane tradicionalne katarske uniforme, thobe, ali s hrvatskim obilježjima.

Nije bilo nikoga ko se nije želio fotografirati s njima, sa navijačima u bijelim haljinama sa crvenim kvadratićima, simbolima njihovog navijačkog udruženja, pa čak i zapjevati s njima.

Kad padne mrak, smire se velike vrućine koje traju tokom dana, fanovi se opamete i onda kreće pjesma, zafrkancija.

Polufinalni meč između Hrvatske i Argentine na programu je danas od 20 sati po hrvatskom vremenu, a dan kasnije sastaju se Maroko i Francuska, piše Una portal.

(SB)