Sport 18.01.2021.

ATRAKTIVAN VIKEND NA JAHORINI: Goran Đoković i Bojan Križaj otvaraju FIS Kup

ČITANJE: 1 minuta

Međunarodno takmičenje, FIS Kup Jahorina 2021. će se u subotu i nedjelju (23. i 24.1.2021. godine) održati na Olimpijskoj planini Jahorini, u organizaciji smučarskog kluba “Jahorina” a u saradnji sa Olimpijskim centrom Jahorina.

Ovogodišnji FIS kup otvoriće Goran Đoković, stric Novaka Đokovića, a prvu vožnju će voziti Bojan Križaj. Takmičenje u alpskoj disciplini slalom oba dana će se biti održano na stazi Veleslalom-Skočine, prenose Nezavisne.

Za takmičare iz 20 zemalja ovogodišnjeg FIS Kupa koji će se održati na Jahorini ove trke su ujedno i testne za Evropa kup. Do sada su pristigle prijave iz Srbije, Crne Gore, Ukrajine, Kipra, Kanade, Filipina, Portugala, Hong Konga, Hrvatske, Slovenije, Austrije i Francuske, a favoriti su takmičari sa Jahorine – Marko Šljivić koji vozi za reprezentaciju Bosne i Hercegovine i Strahinja Stanišić koji će predstaviti reprezentaciju Srbije.

Jahorina ima ukupno 11 homologovanih ski staza te je spremna za organizaciju i održavanje takmičenja sve četiri discipline SL, GS, SG i DH! Sa više od 145 cm utabanog snijega na ovoj planini se vrijedno radi na pripremama staza sa ciljem obezbjeđivanja najboljih uslova skijašima ali i takmičarima za čiji dolazak se vrše posebne pripreme.

Skijalište radi punim kapacitetom, ski staze su zahvaljujući dobroj pripremi, infrastrukturnim radovima i novim snježnim padavinama idealno pripremljene i sad sa sigurnošću tvrde da imaju najbolje pripremljene ski staze u regionu. Kompletno funkcionisanje ski centra je prilagođeno trenutnim uslovima i epidemiološkoj situaciji i iz ovog centra upućuju apel svima da se pridržavaju svih mjera i ponašaju se odgovorno prema sebi i drugima.

(SB)

Oznake: FIS kup, OC Jahorina