Politika 10.10.2022.

AULIĆ: Nije problem u novom brojanju glasova, nego u bespravnoj hajdučiji CIK-a

ČITANJE: 1 minuta

Član Glavnog odbora SNSD-a Saša Aulić izjavio je da nije problem u novom brojanju glasova, već u bespravnoj hajdučiji CIK-a, čiji članovi donose odluke na osnovu zahtjeva stranačkih kolega sa ulice, a ne na osnovu zakona.

– Kome se i zašto žurilo da, mimo procedure i rokova, odluku o ponovnom brojanju donese prije utvrđivanja izbornih rezultata? Odluka o novom brojanju glasova donesena je prije prvog prebrojavanja, što nije samo izvan zakona, već i van svake pameti i logike – rekao je Aulić.

Da stvar bude još apsurdnija, dodao je on, sam predsjednik CIK-a Suad Arnautović je prije nekoliko dana rekao da su prigovori opozicije u Srpskoj preuranjeni, da bi danas naprasno donio odluku koja je na liniji upravo tih preuranjenih prigovora.

– Ovakva nekonzistentnost dovodi u pitanje integritet članova CIK-a, kao i same institucije. Pogotovo ako imamo u vidu nelegalan izbor i stranačku pripadnost njegovih članova, čija je pristrasnost današnjom odlukom u potpunosti objelodanjena – rekao je Aulić.

Centralna izborna komisija (CIK) danas je na hitnoj sjednici u Sarajevu izdala naredbu da se na teritoriji Republike Srpske i Brčko distrikta ponovo prebroje glasovi za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.

Oznake: SNSD