Vijesti 23.05.2024.

Aulić: Opoziciona kritika se mora razlikovati od neprijateljske propagande, opozicija u Srpskoj ponovo pala na tom ispitu

ČITANJE: 1 minuta

Rezolucija o Srebrenici, dolazak i odluke nelegalnog Kristijana Šmita, otimanje imovine Republici Srpskoj, sankcije SAD i Velike Britanije, pritisak na banke, blokiranje razvojnih projekata, suđenje Miloradu Dodiku i Milošu Lukiću, medijska demonizacija i sve ostale metode dio su istog procesa čiji je krajnji cilj uništenje Srpske, istakao je savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Saša Aulić.

Aulić je naglasio da svaljivanje odgovornosti za ove procese na rukovodstvo Srpske predstavlja direktno saučesništvo sa onima koji atakuju na Republiku Srpsku, te da je žalosno što je opozicija pristala na tu kvislinšku ulogu.

“Morate biti krajnje nacionalno neodgovorni i do srži pokvareni, pa reći da rukovodstvo zavađa Srpsku sa ‘svijetom’, misleći pritom na zapadne zemlje koje su, između ostalog, pohrlile da sponzorišu i lobiraju za usvajanje antisrpske rezolucije o Srebrenici”, napisao je Aulić na svom nalogu na društvenoj mreži “Iks”.

On je konstatovao da se opozicione partije u tom pogledu ni po čemu ne razlikuju od bošnjačkih partija, sarajevskog diskursa uopšte, ali ni od Šmita i Majkla Marfija.

“I za jedne i za druge i za treće, Dodik i rukovodstvo Srpske su isključivi krivci za to što drugi napadaju i nelegalno razvlašćuju Srpsku. Neko pametan je davno rekao da se opoziciona kritika u svakoj državi mora razlikovati od neprijateljske propagande. Miličević, Borenović, Trivićka, Vukanović, Crnadak i drugi, još jednom su pali na tom ispitu, ponovo bježeći sa časova nacionalne odgovornosti”, istakao je Aulić.