Region 31.07.2021.

Austrijanke tvrde da su pretučene na festivalu u Hrvatskoj, organizatori iznijeli svoju verziju događaja

ČITANJE: 1 minuta

Pet žena iz Beča pretučeno je u Hrvatskoj tokom održavanja festivala “Austria Goes Zrce” koji se održavao od 17. pa sve do 24. jula, piše austrijski list Kronen Zeitung.

Prema navodima lista, pet žena uputilo se prema Hrvatskoj 20. jula gdje su htjele ući na poznatu plažu Zrće na kojoj se festival i održavao. Međutim, prilikom ulaska, sa sobom su ponijele i flaše s vodom zbog čega su članovi obezbjeđenja reagovali te su poručili kako nije dozvoljeno unositi boce s pićem.

“Prvo je ispraznio sadržaj flaše po glavi jedne od djevojaka. Kada je njena prijateljica intervenisala, pripadnik obezbjeđenja počeo ju je daviti. Jednu od prisutnih žena pripadnici obezbjeđenja su i ošamarili”, rekao je jedan od svjedoka, prenosi Kronen Zeitung.

S druge strane, organizatori popularnog festivala tvrde kako se događaj odvijao potpuno suprotno od onoga što tvrde austrijske državljanke.

“Piće smo uzeli jer su ga htjele ilegalno prokrijumčariti na plažu. Osim toga, one se nisu htjele identificirati prema pravilu 3-G (dokaz da spadate u grupu ljudi koji su vakcinisani, testirani ili oporavljeni od koronavirusa op.a.)”, saopštili su organizatori i dodali da nije bilo fizičkog nasilja.

Slučaj se “nastavio” tako što su djevojke odlučile otići do informacijskog pulta te su zamolile zaposlene za pomoć. Međutim, kako ističu, niko im nije pomogao te su im rekli da napišu žalbu.

Osim toga, tvrdile su da im pomoć nje htio pružiti ni vlasnik plaže. Njega su, kako se rekle, zamolile da pozove policiju ili pregleda snimke na postavljenoj kameri kako bi se uvjerio da govore istinu, a što je on navodno odbio.

(N.S)