Magazin 01.04.2019.

AUTIZAM GOVORI SRCEM Održana javna tribina “Vještina roditeljstva”

ČITANJE: 1 minuta

Javna tribina “Vještina roditeljstva” usmjerena na značaj prepoznavanja autizma u što ranijoj dobi, te pružanju kvalitetnijeg obrazovanja i rehabilitacije kroz osnovnoškolsko obrazovanje održana je danas u prostorijama USZ Centar za specijalističke socijalne usluge “Za majku i dijete”.

Gosti tribine pod motom „Od rane intervencije do školovanja i zapošljavanja” bili su Dr Sci Nataša D. Čabarkapa, logoped i Bojan Radić, doktor društvenih nauka iz područja logopedije.

Na tribini su učestvovali  predstavnici resornih ministarstva, Pedagoškog zavoda Republike Srpke, Ombudsman za djecu Republike Srpske, OŠ „Ivo Andrić“, SC „Gaudeamus“, specijalisti baromedicine, terapeuti, roditelji i volonteri.

Povodom Svjetskog dana osoba sa autizmom, koji se održava 2. aprila, Udruženje građana Centar za edukaciju “Tvoja riječ” iz Banjaluke pripremio je niz dešavanja s ciljem podizanja svijesti o potrebama djece sa autizmom.

Tradicionalni humanitarni koncert “Autizam govori srcem” biće održan 2. aprila sa početkom u 19.00 časova u Gradskom pozorištu “Jazavac” u Banjaluci, a uz podršku brojnih prijatelja.

Podsjećamo vas da je u toku mjeseca aprila otvoren i m:tel humanitarni broj 1415, putem kojeg možete donirati 1 KM za kupovinu EEG aparata centru “Tvoja riječ”.