Vijesti 18.12.2015.

Auto-stoperi na putu Prijedor – Banjaluka krali telefone vozačima

ČITANJE: 1 minuta
policija
Muris Jusić (27), iz Bosanske Krupe, te Rajka Uzelac (28), iz Krupe na Uni, osumnjičeni su da su kao auto-stoperi na relaciji Prijedor – Banjaluka krali telefone vozačima koji su ih povezli, potvrdio je “Nezavisnim” policijski izvor.

Pripadnici Policijske stanice Novi Grad su operativnim radom na terenu došli do informacije da je taj dvojac, tokom ovog mjeseca, pokrao vozače E.M. i M.V.

– Kriminalističkom obradom, policijski službenici su utvrdili da su osumnjičena lica krivična djela za koja se sumnjiče počinila na način da su u večernjim časovima stopirali vozače na magistralnom putu Prijedor -Banjaluka, a nakon ulaska u automobile za vrijeme vožnje koristili su nepažnju vozača i otuđivali mobilne telefone, koji su se nalazili na dostupnim mjestima- saopštila je Marija Matić, portparol CJB Prijedor.

Nakon ovih krađa, mobilne telefone su dalje prodavali trećem licu na području Prijedora.

U toku je rad na dokumentovanju i kompletiranju predmeta, nakon čega će Okružnom tužilaštvu Banjaluka, Područna kancelarija Prijedor, biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima protiv osumnjičenih.

– CJB Prijedor apeluje na građane koji u svojim vozilima prevoze nepoznata lica, da budu maksimalno oprezni prilikom ostavljanja mobilnih telefona, novčanika, torbica, i drugih ličnih stvari koje bi mogle biti predmet krađe- navodi Matićeva.

Prijedorska policija poziva građane da, ukoliko su bili žrtve ovakvih krivičnih djela,  podnesu prijavu u najbližu policijsku stanicu.

(NN)