Vijesti 04.11.2020.

AUTOBUS NA SVAKIH SAT VREMENA: Nova linija povezala Lauš i Obilićevo

ČITANJE: 1 minuta

Nova gradska linija broj 7, preko novoizgrađene saobraćajnice na mjestu nekadašnjeg „Voćnjaka“  koja je spojila više gradskih naselja sa Univerzitetskim kliničkim centrom, uspješno je profunkcionisala od ovog ponedjeljka.

Autobusi na ovoj liniji saobraćaju ulicama Jovanke G. Zmijanjke, Vladike V. Nastića, novoizgrađenom saobraćajnicom (paralelom), Zelengorskom, zatim Ulicom Ranka Šipke, kroz centar, do novog mosta u Obilićevu i Tvornice obuće Bema.

U Odsjeku za saobraćaj ističu da u početnoj fazi, autobusi saobraćaju na svakih sat vremena svakog dana, a, u zavisnosti od broja putnika, planirano je uvođenje i dodatnog broja polazaka. Iz smjera Obilićeva prvi polazak će biti u 6:30, a iz smjera Lauša u 6:00 časova.

Predsjednik Savjeta MZ Lauš 2, Milan Granula, ističe da je nova autobuska linija od nemjerljivog značaja za ogroman broj građana koji gravitiraju ka Laušu .

Pored gradskih i prigradskih linija koje spajaju sjeverozapadni dio grada uključujući i Lauš, sada smo direktno povezani kako sa UKC tako i sa centrom grada, Kočićevim vijencem i potezom do drugog kraja grada preko Vrbasa, tačnije Obilićevom i ustanovama i preduzećima poput Doma za starija lica ili fabrike Bema – naglasio je on.

Imajući u vidu da su na snazi probni termini i frekvencija saobraćaja pomenute linije, Savjet MZ Lauš će se u tom periodu staviti na raspolaganje da zajedno sa građanima utvrdi najoptimalnije termine i frekvenciju nove linije.

(E.M/Banjaluka.net)

Oznake: autobus, javi prevoz