Svijet 25.12.2022.

Autobus sletio u rijeku, najmanje troje mrtvih (VIDEO)

ČITANJE: 1 minuta

Najmanje tri osobe su poginule, a četiri su nestale nakon što je putnički autobus juče sletio s mosta i pao u rijeku na sjeverozapadu Španjolske, saopštila je danas lokalna hitna služba. Dvoje preživjelih – vozač autobusa i putnik – dosad su spašeni iz rijeke Lerez, gdje su jaka struja i veliki protok zbog obilnih kiša koje su zahvatile područje Galicije ometali potragu i spašavanje, rekle su vlasti.

Preživjeli su prevezeni u obližnje bolnice s različitim ozljedama, dodali su. Autobus firme Monbus putovao je između gradova Lugo i Vigo i zaustavio se u zatvorskom centru u blizini mjesta nesreće. Iz nerazjašnjenih razloga sletio je s ceste i oko 21:30 po lokalnom vremenu s mosta pao u vodu, prenosi Index.hr.

Prema preliminarnim podacima, u autobusu je bilo ukupno devet osoba, vozač i osam putnika, rekao je regionalni dužnosnik Maica Larriba.

“U autobusu više nema tijela pa nastavljamo potragu za četvero nestalih”, dodao je Larriba pozivajući se na nalaze policijskih ronilaca koji su pregledavali olupinu.

Spasilačke ekipe tijekom noći morale su prekinuti operaciju na gotovo dva sata zbog loših vremenskih uslova i stanja na terenu prije nego što su je nastavili ujutro.

(Z.M)

Oznake: nesreća, Španija