Vijesti 18.01.2017.

Autobusi u Banjaluci malo kasne zbog snijega, neki i zaglavljeni

ČITANJE: 1 minuta

Zbog snijega koji konstantno pada pojedini autobusi gradskog i prigradskog prevoza otežano su se kretali, a neki su se čak i zaglavili.

Iz preduzeća ”Aldemo turs” su rekli kako su u ponedjeljak imali problema u odvijanju saobraćaja, jer se autobus koji vozi za Dedića Lokvu zaglavio i šest sati na dijelu tog puta saobraćaj nije uopšte funkcionisao jer su ga izvlačili.

“Sada je sve u redu, saobraćaj jeste otežan, ali je uredan. Linije koje saobraćaju po gradu prema Debeljacima takođe su u funkciji, malo je saobraćanje otežano, ali dobro, ipak je zima pa je to normalno”, kazao je juče Momir Vujasin, direktor “Aldemo tursa”.

U preduzeću “Central company” rekli su kako autobusi koji voze prigradske linije nisu imali problema sa kretanjem ni u ponedjeljak, a ni juče, te da nije bilo većih kašnjenja.

“Najviše problema imamo sa gradskim linijama na kojima je saobraćaj otežan i usporen, jer službe negdje slabo čiste, posebno u Tuzlanskoj ulici i onima koje su u usponu”, rekli su iz “Centrala”. Zbog gužvi na putevima i slabije prohodnosti puteva ima malih kašnjenja na linijama “Autoprevoza”, ali kako kažu, trude se da da pokriju sve linije.

“Većih zastoja nije bilo, saobraćaj se redovno odvija i sve linije se održavaju. Molimo građane za malo strpljenje i razumijevanje dok čekaju autobuse”, kazao je Dejan Miljić, direktor “Autoprevoza”. Putnici kažu da manjih kašnjenja ima, ali da razumiju i vozače da ne mogu po ovom vremenu brže.

(nezavisne.com)