Vijesti 08.03.2016.

Autobuska stanica na Malti u funkciji od 12. marta

ČITANJE: 1 minuta
autobuska stanica malta
Parkiralište za autobuse “Malta” u istoimenom banjalučkom naselju, koje će ujedno biti i stajalište za ulaz i izlaz putnika za autobuse koji saobraćaju na prigradskim linijama, u funkciji će biti od subote, 12. marta.

Riječ je o stajalištu za autobuske linije ka Dragočaju, Gradini, Ramićima, Potkozarju, Piskavici, Verićima koje su u nadležnosti Grada Banjaluka i linije koje su u nadležnosti Privredne komore regije Banjaluka ka Laktašima, Lamovitoj, Omarskoj, Slatini, Srpcu i Gradišci.

Iz Gradske uprave grada Banjaluka saopšteno je da putnici neće morati da pješače do novoizgrađenog parkinga, odnosno terminala, već će moći da čekaju autobuse i na stajalištu “Pozorište” preko puta tvornice “Duvana” kod Narodne skupštine Republike Srpske, jer će autobusi sa Malte ići glavnom Ulicom Kralja Petra Prvog Karađorđevića, skretati desno kod stare zgrade Vlade, te opet desno u Ulicu Prvog krajiškog korpusa i dalje prema Rosuljama nastavljati dosadašnjom trasom.

Prema njihovim navodima sa novim stajalištem, koje je dodatno uređeno i prošireno biće podignut nivo usluge u javnom prevozu. Za izgradnju novog terminala “Malta” grad Banjaluka izdvojio je 295.725 KM, a radove je izvelo preduzeće “Kozaraputevi” Banjaluka.

Sa otvaranjem novog, postojeći terminal, odnosno parking za autobuse “Medicinska elektronika”, će biti stavljen van funkcije.

(Agencije)