Vijesti 17.02.2021.

Autobusom blokiran pristup radnicima u “Čajavec alatnice”

ČITANJE: 2 minute

Radnicima u “Čajavec alatnici” blokiran je pristup u ovu firmu autobusom i kamionima, koji su postavljeni na ulazu u spornu auto-praonicu u krugu nekadašnjeg “Čavajca”, koja je odlukom gradske inspekcije prestala s radom.

Dragana Garača, direktorica “Čajavec servisa i prometa”, za “Nezavisne” navodi da su za ovo odgovorni Žarko Vujinović, Dragan Kremenović Puger i Nebojša Malinić, vlasnici te praonice, koji, kako kaže, već dugo blokiraju radnike da pristupe “Čajavec alatnici”.

“Razlog za ovo je to što su kriminalnim radnjama oteli zemljište na kojem se djelimično nalazi auto-praonica. Ograđivanje i zabrana pristupa objektu su u suštini pritisak na pravne sljednike ‘Čajavca’, prevashodno ‘Čajavec alatnicu’, ‘Čajavec korporejšn’ i ‘Čajavec servis i promet’, da daju saglasnost za nelegalno izgrađenu auto-praonicu, koja nema ni upotrebnu ni građevinsku dozvolu”, kazala je Garača.

Prema njenima riječima, navedeni su 28. januara postavili fiksne stubove i konopac između ovih stubova da bi se onemogućio prilazak auto-praonici, a samim tim i “Čajavec alatnici”, a da su u ponedjeljak dovezli autobus, kamion s prikolicom i još jedan kamion na ulaz u “Čajavec alatnicu”.

“Mene su ova lica kontaktirala u pokušaju da me ucijene i iznude saglasnost ‘Čajavca’ na već izgrađenu auto-praonicu. Jedno od ovih lica mi je poslalo i poruku da će, ako ne dam saglasnost, blokirati ‘Čajavec’, što su i učinili”, kazala je Garača, dodajući da je juče policija izlazila na lice mjesta i uzela izjave.

Nebojša Malinić je za “Nezavisne” kazao da on nema ništa s ovom praonicom ni sa zemljištem, te poručio Garači da ukoliko ima nešto protiv njega može da ga prijavi nadležnim organima.

Na telefonski broj Dragana Kremenovića javio se muškarac koji nam je rekao da on nije Kremenović te da to nije njegov broj.

Podsjećanja radi, krajem januara ove godine Urbanističko-građevinska inspekcija donijela je rješenje o zabrani upotrebe samouslužne auto-praonice u krugu nekadašnje fabrike “Čajavec”, jer objekat nema upotrebnu dozvolu.

(E.M)