Region 20.03.2023.

Autom sletjeli u more na Pelješcu, poginula žena

ČITANJE: 1 minuta

Juče u 22.35 došlo je do slijetanja putničkog vozila splitskih registarskih oznaka u more na trajektnom pristaništu u Prapratnom, objavila je policija.

U vozilu su se nalazili vozač i troje putnika. Nakon slijetanja iz vozila su uspjeli izići vozač i dvoje putnika, dok je jedna od putnica, 45-godišnjakinja, ostala u vozilu odakle su njeno tijelo oko 2.25 izvukli ronioci Interventne jedinice policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Uviđaj ove saobraćajne nesreće je započeo sinoć i još uvijek traje te će nakon njegovog dovršetka biti poznato više detalja o ovom događaju.

Druga nesreća na toj lokaciji u sedam mjeseci

Kako piše Slobodna Dalmacija, ovo je druga nesreća u ovoj trajektnoj luci u zadnjih sedam mjeseci. 19. kolovoza prošle godine život je u toj uvali izgubio 27-godišnji Indijac, takođe nakon slijetanja automobilom u more. Riječ je bilo u rent-a-car vozilu, a u društvu stradalog bila je njegova djevojka koja u tom trenutku nije bila u vozilu.

Uviđajem je bilo utvrđeno da indijski državljanin tokom parkiranja nije povukao ručnu kočnicu na automobilu zagrebačkih tablica i završio je u moru.

Oznake: Auto, more, Pelješac